4.8 C
Novi Pazar

Počela pripremna nastava za polaganje Male mature

Published:

Mala matura za učenike završnih razreda osnovnih škola predstavlja krunu osmogodišnjeg truda. Ona je ujedno i kapija za upis u željenu srednjoškolsku ustanovu zbog čega je i veoma bitno da se učenici dobro, temeljito i kvalitetno spreme za polaganje Male mature.

Stranka pravde i pomirenja je imajući to u vidu odlučila da kroz Odbor za obrazovanje olakša učenicima koje očekuje polaganje Male mature.

„Odbor za obrazovanje Stranke pravde i pomirenja odlučio je da organizira pripremnu nastavu za učenike završnih razreda osnovnih škola kako bi im olakšao polaganje Male mature koja ih očekuje. Danas je prvi dan ove pripremne nastave, u toku je čas bosanskog jezika i književnosti. Natava će se organizirati svakog vikenda u periodu od 11h matematika i 13h bosanski jezik. Usljed situacije sa kojom smo se svi susreli, učenici nisu bili u situaciji da se spreme za polaganje Male mature onako kako je to potrebnu i nadamo se i vjerujemo da će im ova pripremna nastava pomoći.“

Učenici osmog razreda radiće završni test koji će se sastojati iz tri dijela i koji će obuhvatiti gradivo čak sedam predmeta. Sva tri testa nose maksimalno 40 bodova. Test iz matematike i srpskog jezika po 13, a kombinovani test 14 bodova.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img