18.9 C
Novi Pazar

Neizvjesna turistička sezona, a mnogo interesovanja Novopazaraca za ljetovanja

Published:

Među turističkim radnicima još jedna neizvjesna sezona. Međutim, među Novopazarcima itekakvo interesovanje za ljetovanje.

Iz turističke agencije ističu da je mnogo više pozitivne energije među onima koji su propustili ljetovanje prošle godine pa žele propušteno nadoknaditi u ovoj.

Ima interesovanja i to je ono što nas raduje. Iako je Crna Gora otvorena, Albanija je zemlja koja se nametnula kao atraktivna destinacija za naše građane a i širom Srbije postaje popularna i privlačna jer i oni koji ljetuju u Grčkoj ove godine imat će poprilično ozbiljne uslove za ulazak u Grčku. Neće moći ući bez negativnog PCRa ili potvrde o vakcinaciji a čak su vlasti Grčke dale sebi za pravo da nasumičnim uzorkom mogu odabrati bilo kojeg putnika na graničnom prijelazu i dodatno odraditi brzi test što dodatno komolikuje samu proceduru ulaska u Grčku, kaže Mersad Ličina Dream Travel, Novi Pazar

Ipak, mnogo je neizvjesnosti i nedoumica bez obzira što je Srbija imala sreću da njeni građani imaju mogućnost izabrati između četiri proizvođača vakcina.

Još je tu dilema da li će svi moći nesmetano putovati, dali će sve vakcine od sva četiri proizvođača biti priznate u samoj Evropskoj uniji ili će svaka zemlja donositi odluku o priznavanju tih vakcina.

Pitanja mnogo, a do odgovora ne tako jednostavno jer se situacija i propisi neprestano mijenjaju

Dosta naših klijenata koji godinama koriste naše usluge dolaze i postavljaju pitanja na koja prosto nemamo odgovore. Pitanje, primili smo vakcinu i gdje sad možemo. Posljednja informacija s početka ove sedmice je da je Turska odobrila ulazak građanima Srbije koji su primili drugu dozu vakcine i da je prošlo 14 dana od druge doze. Ako nisu primili vakcinu onda moraju imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ističe Ličina

U slučaju da uplate aranžman a na testu budu pozitivni agencija, kako kaže, s lakoćom prevazilazi problem.

Novac koji je uplaćen samo je odložen za 30 do 45 dana dok putnici ne ozdrave. Neće biti na gubitku i neće imati nikakvu štetu u slučaju da prilikom testiranja budu pozitivni. I za Tursku i za Egipat još je neophodan PCR test.

U zavisnosti od zemlje, ukoliko dođe do zaražavanja tokom ljetovanja organizovani su hoteli bolnice gdje se u izolaciji ostaje od 10 do 14 dana u zavisnosti od propisa svake pojedinačno.

 Same destinacije su organizovane i pripremljene. I Turska i Egipat i Grčka imaju hotele predviđene za karantin.

Ipak, vjeruje da se, kako kaže, vraćamo u normalu i da ćemo od jeseni početi živjeti život kakav je bio prije korona virusa.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img