18.9 C
Novi Pazar

Poslanici SPP-a na sjednici Odbora za prava djeteta

Published:

Odbor za prava djeteta održao je 27. maja 2021. godine sjednicu, na kojoj su razmotrene informacije o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiji za period od oktobra do decembra 2020. godine i za period od januara do marta 2021. godine.

Tokom rasprave, članovi i zamjenici članova Odbora pohvalili su rad i inicijative koje je pokrenulo Ministarstvo, posebno ukazjući na potrebu podrške djeci na selu i uopšte na značaj saradnje Ministarstva sa lokalnim samoupravama, radi uspješne brige o porodici i podsticanja nataliteta.

Nakon rasprave, Odbor je prihvatio informacije o radu Ministarstva za brigu o porodici i demografiji za period od oktobra do decembra 2020. godine i za period od januara do marta 2021. godine.

Sjednici je predsjedavao predsjednik Odbora Ivica Dačić, a prisustvovali su sljedeći članovi i zamjenici članova Odbora: akademik Muamer Zukorlić, dr. Misala Pramenković, dr. Vladimir Orlić, Elvira Kovač, Jelena Mijatović, Jelena Obradović, Vesna Stambolić, Nataša Ivanović, Dubravka Filipovski, Milija Miletić, Milijana Sakić, prof. dr Aleksandra Pavlović Marković, Vesna Ivković, Hadži Milorad Stošić, dr. Emeše Uri, Danijela Veljović, Mirsad Hodžić i Nadije Bećiri.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img