4.8 C
Novi Pazar

Spahić: Vakcinacijom Sarajlija i Tuzlaka vratili smo dio dobra za sve što su za nas učinili

Published:

Punkt za vakcinaciju Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar dosad je vakcinisao 489 građana BiH. Riječ je o organiziranim grupama, mada ako se dodaju I pojedinačni dolasci brojka je mnogo veća. Već sutra najavljen je dolazak organiziranr grupe od 80 profesora I studenata Fakulteta za arhitekturu u Sarajevo. Inače, osim žitelja glavnog grada BiH velika zainteresovanost za vakcinaciju je i Tuzlaka. Vakcinacija bh. Državljana ovdje počela prije 22 dana.

Drago mi je što su to baš stanovnici Sarajeva I Tuzle iz razloga što su to dva grada koja su nam pomogla kad je nama bilo najteže, u junu mjesecu. Dobro je što smo uspjeli da im vratio barem jedan djelić tog dobra, kaže prim.dr. Šefadil Spahić direktor ZZJZNP

I sve im je na raspolaganju, kao i žiteljima Sjeverne Makedonije.

Mogu reći da su na raspolaganju kod nas sve vrste vakcina, izuzev “Sputnjika V”. Ovih dana nemamo tu vakcinu, sve ostale imamo. Dobija potvrdu da je primila prvu dozu, iskaže svoju želju gdje želi primiti drugu dozu vakcine. Ne mora primiti u Novom Pazaru već može I u nekom mjestu koje je bliže

A jednostavna je I potvrda dobijanja digitalnog zelenog certifikata o vakcinaciji

 

Svaki građanin može prići tim podacima. Ukoliko nije u mogućnosti može ponijeti pasoš I u bilo kojoj poslovnoj jedinici Pošte može dobiti dokument.

 

Naglašava I da raste brojka vakcinisanih u Novom Pazaru, a pogotovo kaže, raduje što se budi svijest među Tutincima gdje je počela jedna ozbiljna kampanja uz organizovane timove zadužene za sela.

 

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img