32.7 C
Novi Pazar

Završena prva junska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru

Published:

Danas je uspješno završena prva junska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Pazaru. Volonteri Crvenog krsta kažu da dosta lijepo vrijeme utiče na posjećenost akciji. Sa druge strane, naglasili da vakcinisani građani mogu ne smetano da daju krv.

“Današnjim odazivom smo zadovoljni. Verovatno i lijepo vrijeme je uticalo da ljudi izađuni prošetaju i daju krv. Ovim putem pozivam sve mlade ljude da dođu i daju krv. Danas smo dobili par pitanja od davalaca vezano za vakcine, svi koji su vakcinisani i nisu, mogu nesmetano da daju krv. Bez ikakvog problema. To ne može biti nikakav izgovor da se ne dođe i ne da krv”, kazao je volonter Samed Ćosović.

Pozivaju mlade da se što više odazivaju akciji dobrovoljnog davanja krvi, i kako i sami kažu na ljubav i na pomoć.

Ovim putem želim da se zahvalim našim volonterima i omladini. Ujedno bi ih pozvala na ljubav i na pomoć jer zaista naše malo nekome znači mnogo. Prije svega, mi se ovdje družimo, brinemo jedni o drugima i o građanima jer nam je to cilj. Ova situacija nas je naučila upravo da brinemo o sebi ali i o drugima. Tako da se svijest podigla. Nadam se da će narod shvatiti da nečija kap krvi može nekome spasiti život”, poručuje volonter Anisa Šabanović.

Današnjoj akciji se odazvalo 64 građana a krv je dalo njih 54.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img