18.9 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović: Oni koji su sanjali da će se SPP rasuti poput perja neka nastave da sanjaju

Published:

Dr. Jahja Fehratović u Temi dana na Sandžak TV govorio je o izazovima s kojima se suočila Stranka pravde i pomirenja nakon preseljenja njenog lidera akademika muftije Muamera Zukorlića. SPP, poručuje dr. Fehratović, nije poljuljana i ne može imati frakcija. Samo je jedna Muftijina škola, sve ostalo su, kaže, nebuloze. SPP punim kapacitetom korača dalje i ne obazire se na bilo kakve komentare.

Dr. Fehratović poručuje da energiju treba usmjeriti na pozitivne projekte u interesu građana Srbije, posebno Bošnjaka. Cilj je pripremiti se za izborni ciklus i sve izazove.

– Nismo mi poljuljani ni u čemu. Da se takvo nešto dogodilo bilo kojem političkom subjektu na Balkanu, znate koliko bi preživio, možda nedjelju dana. Stranka pravde i pomirenja preživljava, proživljava i iz dana u dan postaje jača s novim ljudima, kapacitetima. Dokaz da sve ovo ide kako treba su ljudski resursi koji su stameni i ostaju tamo gdje treba da budu. Ne može imati frakcija. Ima samo jedna i to je frakcija nasljednika, onoga što je utemeljio rahmetli muftija. Jedni su muftijina škola i put. Sve ostalo su nebuloze.

Na pitanje, kakav je odnos s Mešihatom IZ u Srbiji s obzirom na to da je bilo špekulacija o navodnoj želji da se SPP preuzme s vrha Mešihata, odgovara.

– Naravno da su to isto tako nebuloze, izmišljotine. Nit je moglo biti takvih scenarija u opticaju, nit je ko htio. Ono što je istina da smo mi nakon izbora novog predsjednika Usame Zukorlića ponovili da je SPP na braniku zaštite IZ, vakufa, sad još više i još intenzivnije nego za života muftije Zukorlića.

Precizan u odgovoru zašto baš Usame Zukorlić da preuzme SPP.

– A zašto baš ne Usame Zukorlić. Čovjek je od 30 godina, neko kome je za napredovanje u političkom ili drugom smislu jedina poteškoća doskoro bila to što je sin akademika Muamera Zukorlića.

Govoreći o odnosu s SNS-om, ističe:

– SPP jedina je politička partija koja s vladajućom većinskom partijom u Srbiji ima pisani sporazum o partnerskim odnosima. To je do kraja principijelna politika, nije udvaračka, ni prema narodu ni prema vlasti.

Na pitanje, šta će donijeti unutarstranački izbori, odgovara.

– Mi smo usljed svega što se dogodilo donijeli odluku da narednih šest mjeseci neće doći do pomijeranja bilo koga s bilo koje pozicije, osim ako neko sam to ne bude htio. S predsjednikom Usamom Zukorlićem tih narednih šest mjeseci nastavit ćemo borbu, a nakon toga imat ćemo Skupštinu SPP-a gdje ćemo izabrati ili potvrditi nosioce stranačkih organa.

Poručuje i da borba s kriminalom nikad nije ni stala, a susret s dijasporom, dobar i kvalitetan donio je rezultate.

– Svi do jednog potvrdili su da ako su dosad sto posto odsad će i tri puta više raditi na implementaciji pravde i pomirenja i cijelog ovog pokreta.

Na pojedine komentare da će se SPP rasuti poput perja nakon preseljenja muftije Zukorlića, odgovara.

– Hvala Bogu, SPP je još čvršća. Svi koji sanjaju takvo perje nek nastave da sanjaju. Dobri su pernati jastuci za sve koji hoće da budu u dubokom snu.

 Izvor: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img