4.8 C
Novi Pazar

Prijem za nove članove SPP-a: Potvrda da ćemo imati svetliju i bolju budućnost

Published:

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja organiziran je prijem za nove članove koji su izrazili želju da postanu dio ove političke partije, te da na ovaj način to i ozvaniče.

Predsjednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja istakao da ta stranka nudi jedan novi list u politici i odnosima.

„Nudimo mogućnost svakom čovjeku koji se identifikuje sa idejama koje je proklamovao Muftija rahmetli, kroz sve ove godine koje smo mi zajednički potvrdili sa njim, gdje smo se identifikovali sa tim vrijednostima koje su iskonske naše, tradicionalne. Nudimo da budete zajednički nosioci tih ideja u budućnosti jer zaista smatramo da su to vrijednosti sa kojima su se identificirali i ostali narodi u našem regionu. Vidjeli ste i vidjeli smo svi zajedno nakon preseljenja rahmetli Muftije, koliko je drugih ljudi i drugih naroda žalilo za njim. Ustvari, žalilo je zbog toga što taj čovjek nije poživio da implementira sve one ideje i sve ono što je delegirao ovom regionu i što je delegirao ovom prostoru i ovim narodima na ovom prostoru. Zaista kada sam rekao da mi je drago što vidim mlade ljude, to nije bila floskula već je to jedna potvrda da ćemo mi imati svetliju i bolju budućnost.“, kazao Zećirović.

Predsjednik Mladih Stranke pravde i pomirenja istakao da je Stranka pravde i pomirenja jedna od najbitnijih škola kroz koju je prošao u životu.

„Naš rahmetli predsjednik akademik muftija Muamer Zukorlić je puno učinio, utabao nam je put, prosto ideje koje je on zacrtao su takve da treba da služe stoljećima a ne samo za ovaj kratak period i prije ili kasnije mi smo morali doći u situaciju da zasučemo rukave i da nastavimo taj put koji je on trasirao. Ovo je jedan historijski trenutak, zato što je ovo trenutak u kome se prepoznaje da će ova ideja koju je on trasirao biti univerzalnija u vremenu u kom je začeta i prostoru u kom je začeta a mi smo ti koji treba da je prenesemo i da je dostavimo sljedećim generacijama i da utvrdimo tu jednu poštenu i pravednu politiku koja je Sandžaku trebada.“, poručio Numanović.

Narodna poslanica prof. dr. Misala Pramenković istakla da je Stranka pravde i pomirenja zasnovana na viziji i misiji, te da je to nešto po čemu se ova stranka razlikuje od ostalih.

„Stranka pravde i pomirenja uspješno ruši tabue i u tom pogledu da politika jeste nešto sa čim se svakodnevno susrećemo, da politika nije nešto što trebamo prepustiti tamo nekom drugom već da politiku trebamo mi graditi i u njoj učestvovati i da politika je zapravo onakva kakvom je čine sudionici koji su na toj političkoj sceni. Ako u Stranci pravde i pomirenja imate ljude koje isključivo pokreće misija i vizija da ovom narodu, ovom društvu ‚generalno, treba biti bolje bez bilo kakvih uslovljavanja, bez bilo kakvih obećanja u odnosu na druge političke aktere, onda vam je jasno da zapravo je ovo put koji je pravi, koji je ispravan i koji će ako Bog da imati svoju perspektivu.“, istakla dr. Pramenković.

Novi članovi Stranke pravde i pomirenja naglasili da im je rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić bio inspiracija da postanu dio ove stranke, te da u budućnosti brojne projekte realiziraju kroz ovu stranku.

„Drago mi je što sam nakon 35 godina svog života, prepoznao autoritet u stranci i nastavio i dao svoj doprinos u vrijeme kada je došlo vrijeme da se mi regrutujemo i da se mi usafimo iza pravog autoriteta kao Bošnjaci, da damo svoj doprinos, da pitamo sebe koja je to stranka, koja je to opcija iza koje smo mi spremni život da damo. Lijepo je da mi pričamo o idejama i svemu ostalom, međutim kada dođe teških momenata kojih je i naša islamska i bošnjačka historija puna, treba pitati sebe ko je ta osoba ili ko je ta organizacija iza koje sam ja spreman da stanem, da dovedem u pitanje svoj život, da položim svoje znanje, da stanem da branim svojom čašću tu opciju, ja sam prepoznao ovo, zapravo sam ja ovdje od malih nogu.“ kazao prof. Muhammed Hamidović

Cijelu emisiju pogledajte večeras na programu Sandžak televizije.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img