26.5 C
Novi Pazar

Delagacija SPP-a u Priboju – Ovo je zajednička kuća Bošnjaka i Srba

Published:

Nakon niza incidenata koji su se prethodnih dana događali u Priboju, u kojima se, pjesmama i grafitima veličaju genocid i osuđeni ratni zločinci, a Bošnjacima se prijeti novim pokoljem i pucanjem u džamije, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije prof. dr. Jahja Fehratović sa delegacijom posjetio je predsjednika opštine Priboj.

Predsjednik opštine Lazar Rvović istakao da je sa sastanka zajednička nedvosmislena osuda svih dešavanja. Naglasio da ovo nisu pjesme koje su primjerene Priboju i da ovo nije Priboj, ističući da hoće da se što prije ta slika zaustavi. Priboj je zajednička kuća i Srba i Bošnjaka, krov te kuće je tolerancija i poznato je da mi imamo izuzetno mnogo primjera dobre saradnje.

Narodni poslanik prof. dr. Jahja Fehratović je naglasio da su inicirali danasnji susret jer su uvjereni da politika pravde i pomirenja i dobrih odnosa nesto što je zaživjelo i što nikada nije bilo upitno, posebno u gradovima kakav je Priboj, znajući da ćemo dočekati ovdje ono što se dešavalo i prethodnih decenija, a to je najbolji mogući odnos Bošnjaka i Srba. Mi znamo da Pribojci bez obzira na vjeru i naciju desetljecima nikada nisu imali problema i uvijek su živjeli u slozi i tako je i danas. Ovo je izolirani primjer, ali koji se mora konkretno riješiti i na koji se mora dati odgovor kako onima koji ne žele dobro ni Srbima, ni Bošnjacima, a ni Srbiji da ne bi imali argumenata da stigmatiziraju i zloupotrebljavaju ovaj prostor.

Sastanku su pored predsjednika opštine prisustvovali i predstavnici drugih bošnjačkih stranaka u Priboju, narodni poslanik Krsto Janjušević kao i predstavnici Zajednice sandžačke dijaspore.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img