11 C
Novi Pazar

Šefadil Ličina: Dijaspora će nastaviti još jače putem koji je trasirao rahmetli muftija Zukorlić

Published:

Gostujući u emisiji “Kutak sandžačke dijaspore” na Sandžak televiziji, predsjednik SABA-e Šefadil Ličina govorio je o putu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Put istine i pravde nema alternativu. Dijaspora će, naovid Ličina, zauvijek ostati na tom kursu.

“Dijaspora će se uvijek pozicionirati ka pravim vrijednostima, jer nema nikakvih drugih interesa, sem da zastupa istinu. Muftijin put bio je put istine i pravde i dijaspora će to zauvijek podržavati”, kazao je Ličina.

Ispričao je i anegdotu koja, kako navodi, najbolje oslikava koliko je rahmetli Muftija uživao ugled kod ljudi.

“Jedan moj prijatelj koji je nekada bio asistent kod Karića na univerzitetu, pa je boravio gore u Beograd i imao malo tog “školovanja” od Jusufspahića i kada smo se upoznali vazda je neštio bio protiv Muftije. Ja sam probao da mu objasnim neke stvari i onda je dvije i po godine pratio svaki Muftijin intervju i sve što bi Muftija rekao. Prošlo je dvije i po godine došao i rekao mi: “Slušaj Šefadile, nemoj više da predstavljaš Muftiju, ne znaš da ga prestaviš. Reci ljudima neka oni gledaju. Ja dvije i po godine nisam našao ništa što bih mu zamjerio i sada više podržavam Muftiju nego ti”. E to je bio naš Muftija, Allah da mu podari lijepi Džennet”, kazao je Šefadil Ličina.

Cijelu emisiju pogledajte večeras na STV sa početkom od 19 časova.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img