18.9 C
Novi Pazar

Predstavnici SPP-a obišli porodicu Agović – Svi ćemo pomoći da dobijete novi dom

Published:

Petočlana porodica Agović iz Novog Pazara prije nekoliko dana doživjela je veliko iskušenje. Usljed požara prouzrokovanog neispravnošću dimnjaka njihov dom je uništen. Apeli putem društvenih mreža i brojnih medija odmah su urodili plodom, a naši ljudi još jednom su pokazali da sa pravom nose titulu najhumanijeg naroda.

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja kao izaslanici svog predsjednika Usame Zukorlića obišli su ovu porodicu, informisali se o njihovim potrepštinama i uručili im novčanu pomoć koja će im, uz brojne druge, olakšati izgradnju novog doma. Porodica zahvalna. Ovo je iskušenje, navode, koje svakoga može zadesiti. Naš narod je, ističu, najhumaniji i najbolji narod na svijetu.

“Želim samo da se zahvalim u ime porodice Agović i u svoje lično ime svima koji su priskočili u pomoć u velikom broju. Zahvaljujem  se rodbini, komšiluku, našim sugrađanima i naravno dijaspori koja se, zaista, odazvala u velikom broju. Iznenađeni smo kojom je brzinom sve to reagovano i zaista hvala još jednom svima”, ističe Sabaheta Kajtazović.

Odbornik SPP-a u Skupštini grada Novog Pazara Sead Redžović ističe da je porodica Agović svoj dom pošteno izgrađivala dio po dio skoro 70 godina, a da je iskušenje koje ih je zadesilo test za našu humanost.

“Danas smo u svojstvu izaslanika predsjednika SPP-a posjetili porodicu Agović koja je prije neki dan imala jedno veliko iskušenje. Njihovu kuću je zahvatio požar, gdje su uništene brojne stvari u pokućanstvu. Ova je porodica svoj dom izgrađivala unazad 70 godina. Dragi Bog je dao da dožive jedno takvo iskušenje. Međutim, u svakoj nesreći ima i sreće, pa nismo imali ni povrijeđenih lica ili članova porodice. Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svim humanim ljudima koji su učestvovali u ovoj donaciji od strane predsjednika SPP-a i da pozovem sve ostale ljude dobre volje kojih je u Novom Pazaru, Sandžaku i dijaspori jako mnogo da pomognemo Faiku i njegovoj porodici Agović da naprave jednu uglednu, lijepu kuću, lijep dom za pristojan boravak njihove porodice”, ističe Redžović.

Podsjećamo, plamen požara je te kobne noći uništio sve – od namještaja, bijele tehnike, svih uređaja, obuće, odjeće, novca, dokumenata ukućana, a na svu sreću niko nije nastradao.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img