18.9 C
Novi Pazar

Smailović: U OŠ Avdo Međedović nastavit će se projekat polaganja ispita za licencu za izvođenje nastave na bosanskom jeziku

Published:

Direktor OŠ Avdo Međedović Safet Smailović izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne realizacije prve faze projekta polaganja ispita za licencu za izvođenje nastave na bosanskom jeziku.
-Posebno me raduje sto je komisija konstatovala da su uvjeti, tehnička opremljenost škole i sva prateća infrastruktura na veoma visokom nivou i da je sam proces protekao uspješnije nego sam i očekivao. Obzirom da po prvi put ulazimo u ovakav projekat koji će, nadam se, biti samo jedan u nizu projekata koji će nasu sškolu pozicionirati u sam vrh osnovnih škola u Srbiji.
Smailović dodaje da je zadovoljan činjenicom da su kandidati pokazali visok stepen stručnosti i pedagoške osposobljenosti tako da je procenat prolaznosti bio visok.
-Cilj ovog projekta jeste da se nastava na bosanskome jeziku unaprijedi i da se nastavnicima-praktičarima olakša put do kompletne profesionalne afirmacije. Želim da obavijestim buduće kandidate da će se polaganje za licencu nastaviti i biti ustaljeni dio našeg Programa škole. Ovo je veliki iskorak za nastavu na bosanskome jeziku.
Podsjećamo da se ovakav ispit do sada mogao polagati jedino u Beogradu, a sada je prosvjetnim radnicima otvorena prilika da ispit za spomenutu licencu polažu u Novom Pazaru.

Ministarstvo prosvjete saopštilo da je „polaganje ispita za licencu zakonom propisana obaveza koja se odnosi na sve zaposlene prosvjetne radnike u ustanovama obrazovanja, a time i na nastavnike koji realizuju nastavu na bosanskom jeziku“.

Ispit za licencu se polaže nakon godinu dana rada u vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img