18.9 C
Novi Pazar

Trening centar “Tigar Intergard” – mjesto za pravilan razvoj mladih ljudi

Published:

Trening centar “Tigar Intergard” koji se nalazi u novopazarskom naselju Lug godinama već mjesto je usavršavanja brojnih borilačkih vještina, ali i procesa samoodbrane. Najvažnije je, ističe osnivač i prvi čovjek Centra Nermin Gutić, mladog momka ili djevojku u tim ključnim danima razvoja svog tjelesnog i duhovnog bića i zdravlja naučiti ispravnom procesu. Najmanje što svaki roditelj svom djetetu može dati jeste, dodaje Gutić, pravilan duhovni ali i fizički odgoj.

“Sport je jako važan za razvoj djeteta kako u fizičkom, tako i u emotivnom smislu. Uložio sam mnogo truda da što više doprinesem sportu u ovom gradu. Cilj mi je omladinu naučiti fer pleju i kad gubi i kad dobija da bude ono što jeste – prvo čovjek, pa sportista, pa sve ostalo”, kazao je Gutić.

U trening centru “Tigar Intergard” može se učiti boks, kik-boks, džudo, aikido, ultimat fajt, ali i vještina samoodbrane. Uskoro će, najavljuje Gutić, biti oformljena karavana koja će obići sve osnovne i srednje škole kako bi se na pravi način prezentovale borilačke vještine. A posebna akcija za sve mlade u saradnji sa Sandžak televizijom.

“Sedam godina u ovom trening centru gajimo 5 različitih grana sporta, počev od džudoa, aikida, kik-boksa, škole boksa, ultimat fajta, vještine samoodbrane – što je jako bitno za današnji razvoj svakog omladinca. Cilj nam je oformiti jednu karavanu koja će obići sve osnovne i srednje škole i na pravi način ako bismo mladima predočili susret sa borilačkim vještinama i da praktično djeca probaju tu opremu koja je namijenjena za borilačke sportove. Sada ćemo imati jednu akciju, zahvaljujući vama, Sandžak televiziji. Dajemo stotinu besplatnih članarina za svu djecu koja dođu u naš trening centar i koja se opredijele za jednu vrstu od navedenih borilačkih sportova. Imaćemo i nagradu u vidu sedmodnevnog odmora na nekoj obližnjoj planini ili nekom odmaralištu tako da će ta djeca biti dodatno motivisana za tu vrstu sporta za koju se budu opredijelili”, navodi Gutić.

Bavljenje sportom preteča je imuniteta. U zdravom tijelu je i zdrav duh, pa otuda i poziv da se mališani fizički aktiviraju.

“Roditelji se previše posvećuju samom izučavanju imuniteta, a samo da me pitaju ja bi im rekao da dođu i prepuste dijete razvijanju psiho-fizičkih sposobnosti koje svako dijete posjeduje. Time će se ojačati imunitet, a djeca će biti u znatno većoj formi. Smatram da djeca prilikom dolaska na trening moraju steći neki vid navike da dolaze, da odlaze na vrijeme, da se osjećaju sigurnim, da razvijamo kod njih, prvenstveno, samopouzdanje, da budemo strpljivi u tome. Ako ne budemo strpljivi u toj fazi tehnike učenja borilačke vještine bojim se da ćemo to dijete izgubiti i da ćemo imati problem kasnije da ponovo to dijete u tu neku granu od sportova”, istakao je Nermin Gutić.

Naši su sportisti, ističe Nermin Gutić, godinama unazad plaćali papreno skupu opremu koju su poručivali preko interneta, sumnjivog porijekla i kvaliteta. Da se sve to promijeni, Gutić je brendirao svoju liniju sportske opreme, gdje će po duplo boljem kvalitetu, kako kaže, a po višestruko niskim cijenama moći u svom gradu nabaviti željenu opremu. Tigar sportska radnja nalazi se u ulici Rifata Burdžovića, u blizini Paričke džamije.

“Svaki sportista treba da ima svoju opremu. Ona višenije luksuz, ona je sada potreba. Nekada je bila luksuz, sada je zaista potreba. S’ tim u vezi sam prilagodio cijene našim takmičarima. Sada imaju veoma visok kvalitet za malu cijenu. Ovdje, recimo, imate rukavice Adidas. Vidite kako izgledaju. To je internet prevara. Ljudi poruče, plate po cijeni Adidasa, a dobiju ništa. To je najveći dokaz. A mi smo naš brend kvalifikovali i zaštitili”, završava Gutić.

Cijelu emisiju pogledajte večeras na Sandžak TV sa početkom od 20h.

SANA – Hamza Škrijelj
FOTO: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img