13.3 C
Novi Pazar

Sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju na Limu

Published:

Dana 26. 01. 2022. održana je redovna sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju na Limu.

Sjednicom je predsjedavao Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević a prisutni su bili glavni imami i predsjednici medžlisa. Svi prisutni glavni imami kao i predsjednici medžlisa su podnijeli godišnje izvještaje koji su obilovali velikim brojem korisnih i konstruktivnih aktivnosti.

Nakon diskusije po ptinju tačaka dnevnog reda stavljen je akcenat na dva najveća resursa na kojima opstoji Islamska zajednica a to su znanje i vakuf. Znanjem se postiže edukacija muslimana što je cilj, svrha i zadatak zbog čega Islamska zajednica i postoji a sve se to ne može realizirati bez uređenih i na najveći nivo organiziranih vakufa koji su oslonac radu i djelovanju na tom polju.

Sjednica Savjeta Muftijstva se održava diljem sandžačkih općina a ovaj put je izabran Priboj da se još jednom dade jasna podrška istini i pravdi u ovoj prelijepoj općini na Limu. Dodjeljivanje adekvatnog placa u Novom Priboju i izgradnja džamije na njoj je prioritet svih naših institucija na svim nivoima kako bismo napravili siguran ambijent za Bošnjake i Srbe i sve ostale ljude koji ovdje žive. Raduju nas signali koji dolaze sa svih nivoa koji nagovještavaju ostvarenje ovog trodecenijskog sna pribojskih muslimana.

Informativna služba Muftijstva sandžačkog

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img