18.9 C
Novi Pazar

Objavljeni rezultati konkursa za najbolji literarni rad na temu: MUFTIJA

Published:

Kao što je prethodno bilo najavljeno, objavljeni su rezultati konkursa za najbolji literarni rad na temu: MUFTIJA koji je raspisala Facebook stranica “Muftija Muamer Zukorlić – lik i djelo” uz pokroviteljstvo Matice bošnjačke i Bošnjačke nacionalne fondacije.

Komisija se zahvalila svima koji su uzeli učešće na ovom natječaju i koji su uložili svoj trud i znanje kako bi na jedan lijep način, kroz pisanu riječ, izrazili svoja osjećanja i saznanja o uvaženom Muftiji.

Na konkurs je pristigao veliki broj radova iz Sandžaka, Bosne, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i dijaspore. Komisija je istakla da je svaki rad je bio poseban na svoj način, kod svakoga se ističe kreativan način pisanja i veoma zanimljiva promišljanja, a svi radovi su prožeti posebnom emocijom prema Muftiji koju je svaki učesnik vješto uspio da opiše i nijedan nije ostavio prostor na zaborav našeg velikana, alima, učitelja, borca, jednog plemenitog čovjeka velikog srca čiju oštroumnost, znanje, blagost, odlučnost, ustrajnost i ljudskost su prepoznali mnogi narodi.

Literarni radovi koji ovaj put nisu osvojili nagradnu, a koji su zadovoljavali uslove konkursa bit će uvršteni u publikaciju radova koja će se čuvati zajedno sa radovima iz svakog konkursa.

DOBITNICI NAGRADA

– Priznanje i nagradu za prvo mjesto u iznosu od 500 eura osvojila je IVONA GRGIĆI iz Tuzle, Bosna

– Priznanje i nagradu za drugo mjesto u iznosu od 300 eura osvojila je EMIRA GIBANICA iz Priboja

– Priznanje i nagradu za treće mjesto u iznosu od 200 eura osvojila je LEJLA MIŠOREP iz Priboja

Također su dodijeljene i četiri knjige pod nazivom Drevna Bosna i dvije knjige ACADEMIA autora akademika Muamera Zukorlić, sljedećim učesnicima:

DREVNA BOSNA:
Emsada Behić, Bužim (Bosna)
Fahreta Balić, Tutin
Đana Handžo Feriz, Mostar (Bosna)
Hazir Derdemez, Tutin

ACADEMIA:
Vojislav Durmanović, Šabac
Edin Šaćirović, Novi Pazar

Dodjela priznanja i nagrada, u organizaciji Matice bošnjačke pod pokroviteljstvom Bošnjačke nacionale fondacije, bit će upriličena 15. februara 2022.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img