32.7 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović: Građanima olakšati da biraju predstavnike koji će boriti za njihova prava i potrebe

Published:

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o izmjenama izbornih zakona. Na dnevnom redu je pet zakona koji se odnose na izbore, a primjenjivat će se za vanredne parlamentarne, predsjedničke i izbore za Grad Beograd koji bi trebali biti održani 3. aprila. Predloženim rješenjima se uvode lokalne izborne komisije, birači dobijaju pravo da potpisom podrže više izbornih listi, a smanjuje se i broj potpisana na pet hiljada za partije nacionalnih manjina. U obrazloženju navedeno da ovi zakoni imaju za cilj poboljšanje izbornih uslova.

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović podsjetio da je SPP učestvovala u međustranačkom dijalogu, te da su prihvaćeni određeni prijedlozi koje je imala ova stranka. Dodao da je dijalog jedini pravi način za rješavanje problema i nesuglasica.

– Ono što je za nas bilo važno jeste da dijalogom, razgovorom možemo doći do promišljanja koja vode ka zajedničkom cilju, a to je prosperitet i opće dobro građana Srbije. To je nešto što je u načelima SPP i smatram da je dijalog jedino što do kraja može izliječiti rane na našim prostorima i što može dovesti do približavanja suprotnih stavova. Sa tim u vezi podržat ćemo sve ove prijedloge i nastojati da i u budućnosti učestvujemo u svim onim kvalitetnim rješenjima koja će učiniti da građani R. Srbije imaju što kvalitetnije predstavnike u svom najznačajnijem predstavničkom domu, a to je ovdje u Skupštini Srbije, kao i u svim skupštinama gradskih, općinskih sredina gdje se odlučuje o njihovoj sudbini i o potrebama koje oni kao građani ove države imaju.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img