11 C
Novi Pazar

MUFTIJA AKADEMIK HASANOVIĆ ODRŽAO HUTBU U IC GAZILAR – Došli smo da potvrdimo naše bratstvo sa Sandžakom

Published:

U sklopu trodnevne posjete Sandžaku delegacije Islamske zajednice u Hrvatskoj predvođene muftijom akademikom Aziz ef. Hasanovićem, nakon prijema u Mešihatu, održao hutbu i predvodio džumu namaz u Islamskom centru Gazilar u Novom Pazaru.

Domaćin delegacije muftija dr. Mevlud ef. Dudić prije džume najavivši hatiba kazao je da je muftija akademik Hasanović sa svojom delegacijom osvjedočeni prijatelj Sandžaka, što je dokazao prijateljstvom sa nama u najtežim periodima po našu zajednicu u Sandžaku i Srbiji.

Muftija Hasanović je izrazio sreću zbog ponovne posjete Sandžaku, ali i veliki žal što po prvi put zijareti Sandžak bez susreta sa rah. akademikom Muamerom Zukorlićem.
U nastavku hutbe kazao je da ova posjeta ima za cilj da posvjedoči nastavak prijateljstva, te govorio o kušnjama i izazovima sa kojima se pojedinac i zajednica muslimana na našim prostorima susreću, kao i blagodatima kojima nas Gospodar obasipa ako uspješno izdržimo kušnje, čemu je Sandžak najbolji dokaz sa svojom institucijom i lepezom ustanova.Nakon hutbe gosti su u društvu domaćina obišli prostorije Islamskog centra Gazilar. Delegaciju, pored muftije akadamika Hasanovića, čine i predsjednik Sabora IZ-e u Hrvatskoj Mirza Šabić, direktor Islamske gimnazije “Ahmed Smajlović” Mevludi ef. Arslani i sekretar Mešihata IZ-e u Hrvatskoj Nermin Botonjić.

           

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img