26.5 C
Novi Pazar

Dr. Fehratović razgovarao sa ambasadorom Njemačke Tomasom Šibom

Published:

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović je sa kolegama narodnim poslanicima iz PGP sa Bundestagom na poziv ambasadora Savezne Republike Njemačke u Republici Srbiji Tomasa Šiba boravio u novoj zgradi Njemačke ambasade u Beogradu.

Dr. Fehratović kazao da je imao kvalitetan razgovor u kojem je sa ambasadorom Šibom razmijenio mišljenja o mnogim stvarima.

– U svom obraćanju, naglasio sam važnost njemačkog partnerstva i podrške Republici Srbiji na putu ka Evropskoj Uniji, s posebnim akcentom na politiku partnerstva i neophodnost suštinskog pomirenja naroda Balkana, rušenju zidova među nama i izgradnji međusobnog povjerenja u čemu nam njemačko iskustvo može puno značiti. Govorio sam i o položaju manjinskih naroda i nacionalnih manjina, njihovim potrebama i neophodnosti veće implementacije zakonskih rješenja. Posebno sam akcentirao prostor Sandžaka i važnost dolaska njemačkih investitora u naše gradove. Dotakli smo se i bošnjačkih iseljenika u Republici Njemačkoj, njihovog značaja i uloge u izgradnji i jačanju veza naših naroda. Kao nekadašnji stipendist DAAD-ea, govorio sam i o značaju akademske saradnje, i otvaranja mogućnosti za naše studente i akademsko osoblje da učestvuju u sličnim projektima.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img