11 C
Novi Pazar

Turbulentno na skupštini u Prijepolju – Hajdarević tvrdi da tužilaštvo ispituje rad direktorke Doma kulture Admire Mostarac

Published:

Jučerašnje skupštinsko zasjedanje u Prijepolju proteklo je u drugačijem tonu i ambijentu nego što se to naviklo u prethodnim skupštinskim okupljanjima.
Predsjednik odborničke grupe SPP-a u Prijepolju Sabahudin Hajdarević za skupštinskom govornicom iznio je informacije u kojima stoji da Više javno tužilaštvo u Kraljevu ispituje validnost diplome i rad Doma kulture na čijem je čelu Admira Mostarac.

“Državni organi za borbu protiv korupcije ispituju ili utvrđuju činjenice, prvenstveno Više javno tužilaštvo u Kraljevu – posebno odjeljenje, a vezano za diplomu direktorke – očigledno da nešto nije u redu. Zatim za pranje novca, za formiranje komisije koja je pratila rad ove sale, radi se o velikim novcima i vrlo sumnjivim stvarima, sumnjivo je i oko restoranskih usluga, prošla godina imala je sumnjivu uslugu štampe monografije, brušenje podova, javna nabavka sa nekom firmom iz Jagodine. Ovo su sve informacije iz Javnog tužilaštva u Kraljevu. Predsjednik i ja znamo da je ovo ovako, predsjednik zna dobro za ove informacije, znamo obojica. Ja bih tome svemu dodao i zapošljavanje bez konkursa, što je, opet, strašno”, kazao je Hajdarević za skupštinskom govornicom.

Tokom izlaganja Hajdarevića konstantno su se čula dobacivanja i uvrede od strane pojedinih odbornika sa mjesta.

“Ne vidim razlog za takvu nervoznu reakciju. Nervozna reakcija je, zapravo, najveća potvrda da je ono što sam govorio zapravo istina. Samo istina nekoga može da pogodi na takav način”, prokomentarisao je Hajdarević.

Razloga za nezadovoljstvo je je mnogo, ističu pojedini predstavnici stranaka iz vladajuće koalicije, ali je glavni uzrok, dodaju, djelovanje predsjednika Vladimira Babića.

“On je u početku obećavao da će raditi normalno, pa je imao i moju i podršku odbornika SPP-a. Međutim, u zadnje vrijeme donosi neke čudne odluke, a među najčudnijim odlukama je upravo ova da se sa dnevnog reda skinu izvještaji TO Prijepolje, i Biblioteke “Vuk Karadžić”. Pozadina toga je zapravo uništavanje ove dvije institucije. Pa ne mogu i neću da podržim nikog ma koju funkciju obavljao koji hoće tako nešto da urad. Zato je danas bio meta mojih kritika i ja sam se trudio što je moguće argumentovanije da napadnem svakog onog koji na ovakav način hoće uništiti dvije važne ustanove”, kazao je Hajdarević.

“Od samog starta foriranja ove vlasti postoji jedna disproporcija u razmišljanjima i potezima lokalne vlasti na čelu sa predsjednikom opštine iz redova SNS-a. Stidim se što sam član koalicije koja nije potrošila 400 miliona dinara za investicije. To se, bre, kosi sa zdravim razumom vjerujte mi. Nadam se da će ove godine biti malo bolje. Maloprije sam htio sarkastično da kažem – kada se otvorio problem oko velikih dugova naplata prilikom pasa lutalica, padova na ledu i slično. Htio sam sarkastično da kažem – kamo sreće da se još novca odlilo u te svrhe. Makar bi otišlo građanima koji bi, opet, ta sredstva utrošili, platili porez i na neki način došla, a ovako smo sami sebe izbrukali i nismo potrošili pare. Ja vam kaže da me je sramota”, istakao je Stanko Kijanović, prvi čovjek SPS-a u Prijepolju.

“Ne sviđa mi se takav način rada da se prebacivanje lopte na neke druge probleme zataškava na taj način da se u ovoj opštini ništa ne radi, ništa nije preduzeto, nema rezultata rada. Druge opštine napreduju, rade puteve, toplane, kupuju se skeneri, a naša opština ništa praktično ne radi. Naravno, tome je krivo rukovodstvo opštine, a prije svega predsjednik opštine. Sa glave, što kažu, riba najprije smrdi”, kazao je prvi čovjek DPS-a u Prijepolju dr Zulkefil Bato Sadović.

Tema koja je ujedinila odbornike jeste prijedlog rješenja o imenovanju opštinskog pravobranioca, za koje je predložena diplomirana pravnica Biljana Rajić. Osoba na ovoj funkciji je zadužena za čuvanje opštinskog budžeta zbog čega je iznijet stav da bi trebalo da ima i svog zamjenika.

SANA

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img