26.5 C
Novi Pazar

SPP izlazi na izbore – Upućen poziv političkim subjektima da im se pridruže

Published:

Stranka pravde i pomirenja održala je danas (12. 2. 2022) sjednicu Predsjedništva na kojoj je donijela odluku o učešću na predstojećim izborima za narodne poslanike u Narodonoj skupštini Republike Srbije.

Nosilac liste za parlamnetrane izbore Stranke pravde i pomirenja bit će predsjednik stranke Usame Zukorlić.

Stranka pravde i pomirenja nastavlja da bude stožer partnerske politike i lider u borbi za ostvarenje individualnih i kolektivnih prava manjinskih naroda i svih građana u Republici Srbiji na putu ka prevazilaženju svih prepreka i članstvu Republike Srbije u Evropsku Uniju.

Na predstojećim parlamentarnim izborima, Stranka prave i pomirenja izlazi sa jasnim i konkretnim programom i ciljevima koji su definirani od strane osnivača i lidera ove stranke rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Na tom putu univerzalnih vrijednosti i općeg prosperiteta, Stranka pravde i pomirenja poziva sve političke subjekte koji dijele iste vrijednosti i imaju ambicije da osnaže vladavinu prava i pravde da nam se pridruže i budu dio naših zajedničkih nastojanja da Republiku Srbiju i cijeli Balkan učinimo mjestom susreta pozitivnih energija i stvaramo vrijednosti koje će donijeti trajni mir i stabilnost našem prostoru.

Predstojeća kampanja je prilika da i na političkoj pozornici suštinski zaživi ideja rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića o vraćanju etike u politiku, te iz tih razloga pozivamo sve političke činioce da dani pred nama budu takmičenje u ponudi kvaliteta, programa i ideja, da nam dostojanstvo i čast svakog pojedinca i političkog rivala budu sveti i da naše konfrontacije isključivo budu u duhu sučeljavanja stavova i modaliteta postizanja ciljeva u duhu naših političkih ponuda.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img