18.9 C
Novi Pazar

Muslimanski omladinski klub organizirao tribinu na temu: ,,Uloga omladine kroz povijest Islama”

Published:

Dana 16.02.2022. godine Muslimanski omladinski klub je organizirao svoju redovnu tribinu na temu: ,,Uloga omladine kroz povijest Islama” koja je održana u Sinan-begovoj džamiji u Novom Pazaru. Gost i predavač je bio mr. Sead ef. Islamović.

Na samom početku ajete iz Kur’ana časnog proučio je svršenik Gazi Isa-beg medrese u Novom Pazaru i mujezin hadži Mehove džamije Besar Latifović.

Nakon toga se prisutnima obratio predsjednik Muslimanskog omladinskog kluba Ammar ef. Nuhambašić koji je svima poželio dobrodošlicu. U svom obraćanju Ammar ef. je spomenuo važnost zahvaljivanja na Allahovim blagodatima i svjesnost tih blagodati.

– Jedna od blagodati koje građani Sandžaka, a posebno Novog Pazara moraju biti svjesni i trebaju na njoj zahvaljivati Uzvišenom Allahu jeste i postojanje naše institucije Islamske zajednice koja posebno u zimskim danima organizuje svakog dana predavanja u skoro svim džamijama u Novopazarskom medžlisu. Ukoliko ne budemo svjesni i ne budemo zahvaljivali na blagodatima koje su nam date, prijeti nam opasnost da te blagodati nestanu i pređu na neki drugi narod koji će ih biti svjestan, kazao je ef. Nuhambašić, te  zaključio izražavajući svoje zadovoljstvo što mladi prepoznaju aktivnosti Muslimanskog omladinskog kluba i sve više se odazivaju.

Mr. Sead ef. Islamović se zahvalio Muslimanskom omladinskom klubu na pozivu, a nakon toga je održao veoma inspirativno predavanje koje je zaintesiralo sve prisutne. Ef. Imamović  je naveo svijetle primjere iz bogate povijesti Islama kako su mladi doprinijeli boljitku zajednice i kako su u ključnim situacijama mladi odigrali najvažniju ulogu. Na kraju tribine Sead ef. Imamović je uputio savjete omladini kako da iskoriste svoju mladost i da se ne zadovoljavaju niskim ciljevima i ambicijama citirajući pritom rahmetli muftiju akademika Muamer ef. Zukorlića.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img