18.9 C
Novi Pazar

Muftija sandžački: Istina je jedna jer je od Jednog Jedinog i put do nje je jedan

Published:

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je 28.02.2022. godine hutbu i džumu namaz predvodio u Islamskom centru Gazilar u prijestoljnici Sandžaka, Novom Pazaru.

Muftija Kujević je govorio o neminovnom putovanju svakog čovjeka, putovanju ka Uzvišenom Stvoritelju. Mnogobrojna su djela koja vode do istinskog cilja na ovom putu, a jedno od najsuptilnijih je El-inabe. To znači stalno vraćanje Stvoritelju kroz ljubav i skrušenost ostavljajući zabrane, izvršavajući naredbe i upućujući Mu iskrene i ponizne dove. Postoje dvije kategorije ljudi na ovom suštinskom putu.

Prvi su oni koji su spoznali cilj, znaju put i ustrajni su u tome. Sa druge strane postoje oni koji nisu shvatili šta je cilj i samim tim ne znaju ni put koji vodi do uspjeha. U Kur’anu i Sunnetu kada se spominje Pravi put uvijek se koristi jednina, a kada se spominju putevi tame i zablude upotrebljava se forma množine. To zato što je istina jedna, dolazi od Jednog Jedinog stoga je i put do nje jedan, zaključio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Informativna služba Muftijstva

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img