15.4 C
Novi Pazar

Minhen: Svečani prijem za predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji i ministricu vanjskih poslova BiH

Published:

Glavni imam bavarske regije Izet ef. Bibić upriličio je svečani prijem na kojem su prisustvovali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković sa saradnicima, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović, te imami i predsjednici džemata bavarske regije.

U svom obraćanju prisutnima ministrica Turković istakla je da je ponosna na sve ono što su Bošnjaci uspijeli napraviti u zemljama Zapadne Evrope, a naročito kroz džemate.

Predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić ovom prilikom poslao poruku da su Bosna i Sandžak jedno, tako je ustavom Islamske zajednice rečeno, a tako se i duše osjećaju.

“Naša Bisera uvijek je dobro došla u našim džematima, jer je u njima i ponikla. Šef diplomatije, a drži svima lekciju one škole koju smo učili kod svojih majki. Majke su nam bile najveći univerziteti. Mi, Bošnjaci, mislimo da se mnoge stvari podrazumijevaju. Draga braćo i sestre, podrazumijeva se samo ono što ostvarimo. Domovinski prostor Bošnjaka kako je ustavom Rijaseta IZ-e u BiH definisan jesu Bosna i Sandžak. I naš ustav to tako definira. Zato mi nikada nećemo biti razlogom da dođe do nekih podjela u džematima gdje su Sandžaklije i Bosanci. Učinićemo da to bude onako kako nas Kur’an uči. Posebno sam radostan što ovdje ne postoji nikakvih problema. Ono što su učinili ovdje u Minhenu je zaista za ponos Islamskoj zajednici i svakom Bošnjaku”, kazao je muftija dr. Dudić.

Glavni imam bavarske regije i domaćin ovog skupa Izet ef. Bibić zahvalio se gostima na prisustvu uz poruku da Bošnjaci Minhena stoje na raspolaganju svojoj zajednici.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić ovom prilikom uručio je zahvalnicu Izet ef. Bibiću zahvalnicu za doprinos i podršku islamskim ustanovama u Sandžaku.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img