4.8 C
Novi Pazar

MUFTIJIN AMANET – SPP predala listu za parlamentarne izbore

Published:

Stranka pravde i pomirenja predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore. Uz listu MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić predato je i više od 8.500 potpisa birača koji su listu podržali.

Nosilac liste Usame Zukorlić kazao da je SPP  u rekordnom roku od 60 časova sakupila potreban broj potpisa podrške. Dodao da će se SPP zalagati da nastavi politiku koju je utemeljio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, a to je politika “i – i”, politika suštinskog pomirenja.

– Muftija nam je u amanet ostavio politiku pravde i pomirenja, kojom ćemo nepokolebljivo ići u korist svih građana Republike Srbije i svih onih koji se identificiraju sa tom politikom. Naravno, mi ćemo zastupati interese bošnjačkog naroda u Skupštini Republike Srbije i Vladi Republike Srbije, na principima partnerstva i nepoltronstva. Osim te politike, zastupat ćemo interese svih nacionalnih zajednica u ovoj državi, svih onih koji smatraju našu stranku liderom koji će zagovarati njihova prava. Također, svi građani koji su prepoznavali i identificirali se sa tom politikom, pripadnici svih naroda, očekujemo njihovu podršku na ovim izborima.

Zukorlić kazao da se na listi nalazi 145 kandidata, te da su kandidati različitih nacionalnosti.

– Želim prije svega da istaknem da imamo značajnu podršku romske nacionalne zajednice u ovoj državi, imamo u vrhu liste i njihovog kandidata i na taj način ćemo omogućiti pripadnicima romske nacionalne zajednice, koji su najugroženiji u ovoj državi, da imaju stranku koju mogu smatrati svojom i koja će zastupati njihova prava u ovoj državi.

Izvor: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img