15.4 C
Novi Pazar

Zukorlić u Sjenici: Nećemo odustati od oštre borbe protiv kriminala

Published:

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Muftijin AMANET” Usame Zukorlić boravio je u posjeti Sjenici. Na radnom sastanku formiran je opštinski izborni štab, a razgovarano je o i planovima tokom izborne kampanje.

Predsjednik OO SPP u Sjenici Munib Mujagić kazao da se ciljevi SPP-a nisu mijenjali, te da će i u ovoj kampanji biti okrenuti čovjeku i stvaranju bolji životnih uslova.

– Mi krećemo u izbornu kampanju da nastavimo putem kojim smo krenuli. Sjenica je ta koja je ponijela bajrak i krećemo da završimo sve ono šta na prethodnim izborima nismo uradili, da se i dalje borimo protiv organizovanog kriminala, diskriminacije, da normalizujemo život u Sjenici po brojnim aspektima tog vrlo kompleksnog posla. SPP dala je vrlo ozbiljne i zapažene rezultate. Vjerujem da to građani Sjenice prepoznaju i nadam se da ćemo zajedničkim snagama učiniti da Sjenica bude još bolja, još jača, organizovanija, a sve u cilju i na korist njenih građana, istakao je Mujagić.

Nakon uspostavljene saradnje na lokalnom nivou između Stranke pravde i pomirenja i grupe građana “Bez diskriminacije-Aldin Dino Kurtović” ova dva politička subjekta nastavljaju zajedničku saradnju i na parlamenatrnom nivou.

– Zadovoljstvo mi je danas što možemo i zvanično ovako predstaviti da kreće kampanja izborna zajedno SPP-a i GG Aldin Dino Kurtović “Bez diskiriminacije” u zajedničkoj borbi svih građana opštine Sjenica, kazao je Kurtović.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da neće odustati od Muftijinog puta i oštre borbe protiv kriminala.

– Promovisaćemo politiku pravde i pomirenja, politiku “i-i” koju toliko puta ističemo i koju je ustanovio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić i ona će podrazumijevati dobrosusjedske odnose. Mi ovdje u Sjenici imamo primjer kako ljudi i bošnjačke i srpske nacionalnosti djeluju zajedno, sarađuju i žive zajedno i mi ćemo baštiniti tu politiku, ali na pravdi i partnerstvu, nikako na nepravdi i poltronstvu. Za kraj ću istaći jednu jako važnu stvar. U Sjenici je neko u ugrozio bezbejdnost ni iz kojeg drugog razloga sem iz političkih razloga. Mi ćemo se kroz naše djelovanje u Skupštini truditi da barem ublažimo nepravdu koja se desila prema našoj stranci i prema porodici Hamidović, gdje se desio politički atentat ovdje u Sjenici, u blizini ovog mjesta gdje sada mi stojimo. Pravda je naš ideal i od nje nećemo odustati nikako. Neka znaju kriminalci – dok je nas biće im tijesno gdje god mi budemo hodili i nalazili se i nikada, apsolutno nikada nećemo odustati od ovog Muftijinog puta, poručuje Zukorlić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img