17.9 C
Novi Pazar

SPP sa delegacijom Ujedinjenih nacija o gorućim problemima u Sandžaku

Published:

Delegacija Kancelarije Ujedinjenih nacija (UN) u Beogradu, koju su činili Angela Zettler i Dimitrije Redžić, posjetila je danas Stranku pravde i pomirenja gdje su razgovarali sa predsjednikom Nadzornog odbora SPP-a i pomoćnikom direktora Kancelarije za vjere pri Vladi Republike Srbije dr. Feridom Bulićem, generalnim sekretarom Stranke pravde i pomirenja Edinom Đerlekom i posebnom savjetnicom ministrice za kulturu i informisanje Almom Rizvanović.

Tokom razgovora, predstavnici UN-a su upoznali domaćine sa aktivnostima ove organizacije u Srbiji, sa posebnim osvrtom na njihovu ulogu u regionalnim političkim pitanjima od značaja, naročito u sferi bezbjednosti.

Delegacija SPP-a je predstavila gostima trenutnu političku, bezbjedonosnu i ekonomsku situaciju u Sandžaku.

Razgovaralo se o svim aktuelnim pitanjima koje muče građane Sandžaka – nedostatku infrastrukture i velikoj stopi nezaposlenosti, velikim bezbjednosnim izazovima kao sto su kriminal i nerazriješena ubistva u Sandžaku, još uvijek otvoreno pitanje ispravljanja nepravde i rješavanja jedinstva Islamske zajednice, pravima Bošnjaka i drugih manjinskih zajednica u Republici Srbiji.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima, te je dogovorena dalja saradnja između dvije organizacije u oblastima kojima se bavi Kancelarija Ujedinjenih nacija u Beogradu.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img