4.8 C
Novi Pazar

U Sarajevu formiran izborni štab liste MUFTIJIN AMANET-SPP– Usame Zukorlić

Published:

Dana 25.02.2022. godine u Sarajevu je formiran izborni štab liste „MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“ sa ciljem organiziranja glasanja u Ambasadi R. Srbije u Sarajevu za sve one koji imaju državljanstvo Srbije, a žive u Bosni i Hercegovini.

– Predstojeći parlamentarni izbori su nama u BiH jako interesantni. Kao što narod zna u kantonu Sarajevo živi više od 130.000 Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka. Svi oni imaju pravo izaći na izbore i birati svoje zastupnike u Parlamentu Srbije i izjasniti se po pitanju predsjedničkog kandidata. Želim uputiti informaciju javnosti da birači osim što mogu otići u Sandžak i prijaviti se na svoja biračka mjesta mogu to isto pravo iskoristiti i ovdje u Sarajevu u ambasadi R. Srbije, sa tim da registracija birača traje do 12-tog marta ove godine. Za sve informacije koje budu potrebne po ovom pitanju izborni štab koji se formira ovdje u Sarajevu bit će na raspolaganju našim ljudima, kazao je Hako Duljević.

Nosilac liste MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja –  Usame Zukorlić pozvao je dijasporu da na izborima 3. aprila podrže listu na čijem je čelu.

– U BiH živi veliki broj državljana R. Srbije koji imaju pravo dati svoj glas na predstojećim izborima i to bez obaveze da dolaze u Srbiju, Sandžak, već to mogu učiniti i svoje pravo ostvariti u ambasadi R. Srbije. Koristim priliku da pozovem dijasporu širom Evrope i u svim državama gdje imamo ambasade R. Srbije da se do 12. marta prijave u tim ambasadama ili konzulatima i na tim mjestima ostvare svoje izborno pravo. Pozivam sve Bošnjake, pozivam sve građane R. Srbije koji se slažu sa politikom pravde i pomirenja i ideologijom rhm. akadmika Muamera Zukorlića da nas podrže na predstojećim izborima i glasaju za listu MUFTIJIN AMANET, kazao je Zukorlić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img