4.8 C
Novi Pazar

Regija Nordvestfalen jedinstvena u podršci listi MUFTIJIN AMANET

Published:

Dana 26.02.2022. godine u Dortmundu je formiran izborni štab liste „MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“ sa ciljem organiziranja glasanja  za sve one koji imaju državljanstvo Srbije, a žive u ovom njemačkom gradu.

Pored glavnog izbornog štaba u Dortmundu kao predstavnika regije Nordvestfalen , formirani su i lokalni izborni štabovi u gradovima Bochum, Munster, Hatingen, Moers, Ludenscheid, Bilefeld, Essen, Koln, Wuppertal, Gesenkirchen, Duisburg, Dusseldorf, Oberhausen.

Skupu se obratio član predsjedništva SPP zadužen za dijasporu Ljutvo Balkan i tom prilikom pozvao sve Bošnjake Berlina da daju podršku listi „MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“.

Skup je poselamio Nusret Balić iz Dortmunda uz poruku da će Stranka pravde i pomirenja na čelu sa predsjednikom Usamom Zukorlićem uvijek imati podršku Bošnjaka Dortmunda.

Asmir Bihorac je tim povodom pojasnio Bošnjacima na koji način najbolje mogu da ostvare pravo glasa u ambasadama i konzulatima Zapadne Evrope.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img