15.6 C
Novi Pazar

U penziju otišao ginekolog s 12 hiljada porođaja i 3.500 operacija

Published:

 

Kolege odjeljenja Ginekologije Opšte bolnice u Novom Pazaru ispratile su najstarijeg među njima u penziju. Dr. Sead Šačić nakon 39 godina rada kaže da je došla u pravi trenutak i da se stvara prostor mlađimada se angažuju. Na odjeljenje je ušao davne 1988. godine a petak, 4. februar ove godine zadnji je dan na poslu.

 

Bio sam šef Porodilišta 15 godina i načelnik jedno izvjesno vrijeme. Ovo je veliko odjeljenje s čak 70 radnika. Prošao sam kroz veliki obim posla. Iza sebe imam 12 hiljada porođaja, tri i po hiljade operacija i kompetentan sam da pravim procjenu. Nivo zdravstvene usluge koji se pruža na našem odjeljenju vrlo je visok i u mnogim segmentima u istom smo rangu sa pojedinim klinikama, kaže dr. Sead Šačić kojem je danas i zadnji radni dan.

 

 

Ponosno ističe da u Porodilištu ostaju mladi timovi, obrazovani sposbni, iskusni, spremni da pruže pacijentima sve što se od njih traži.

 

Mi smo sretni jer ga ispraćamo sa svim njegovim uspjesima koje je dosad postigao na privatnom, poslovnom i svim drugim planovima. S druge strane, malo smo obazrivi jer ipak ide veliki stručnjak s našeg odjeljenja, neko ko je bio dovoljno samo da je prisutan bez ulaska u salu, poručuje dr. Suada Tutić spec. ginekologije i akušerstva

 

Dr. Edin Preljević ističe da se radi o intelektualcu u pravom smislu riječi.

-Ne samo što je stručan već se i s roditeljske strane odnosio prema nama, neko kog ste mogli pozvati za savjet koji će mnogo da vrijedi.

 

Ono što je osobina dr. Seada Šačića prema kojoj ćemo ga pamtiti i zbog čega smo mu neizmjerno zahvalni jeste sigurnost u radu, iskustvo, znanje, spremnost da nam pomogne i naš osjećaj sigurnosti kad nam je tu, naglašava dr. Suada Gicić Skenderi.

 

Doajen sandžačke ginekologije odlazi u penziju. Svima, kažu, neka je sa srećom, i da  dočekamo i ovo doba života u zdravlju i sreći. Emisija večeras od 20 sati.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img