18.9 C
Novi Pazar

Zogić: Rješenje za saobraćajni kolaps u Novom Pazaru je izgradnja tramvajske infrastrukture

Published:

Na Temu životna sredina i prostorno planiranje u debatnom programu A1.tv.net Haris Zogić, ispred Liste Muftijin amanet- SPP Usame Zukorlić“ naglasio da vrlo važno identifikovati gdje su mogućnosti utjecaja da se problemi riješe.

– Izgradnja gasovoda „Kopaonik-Novi Pazar-Priboj“ dovela bi do gasifikacije Novog Pazara i regiona. To bi znatno smanjilo zagađenje u ovom gradu.Ako pogledate koji su to faktori, riječ je o ložištima, bilo da je u pitanju toplana ili peletara na šta je već upozoravao narodni poslanik Jahja Fehratović. Što se tiče projekata i gasa i autoputa, ne radi se o propagandi. Već je potpisan ugovor za izgradnju puta Požega- Boljare, odabrane su i trase prolaska tako da se na tom projektu aktivno radi. U našem sporazumu stoji i izgradnja dalje prema Kotromanu. Sve smo stavili na papir i naš program i Sporazum potpisan s SNS-om izlazimo pred narod da nam narod sudi. Ovo smo potpisali, za ovo se i zalažemo. Dok čekamo decentralizaciju koja treba da se desi na nivou cijele države smatram da ona ne treba biti tačka polazišta da bi se rješavale stvari. Nećemo kazati, ok prvo decentralizacija pa ćemo onda rješavati ostalo. Što se tiče saobraćaja, jedna od tačaka je infrastruktura. U Novom Pazaru je mnogo zgrada, ulice su uske i to je grad gdje je i najteže voziti. Neophodno je, što se tiče saobraćaja u Novom Pazaru, što više rasteretiti saobraćajnice koje prolaze kroz centar grada, raditi na zaobilaznicama, magistralnim putevima i na tome da se u Novom Pazaru naprave tramvajske pruge što će smanjiti potrebu za korištenjem auta. Na taj način dijelom se može ukloniti problem koji je nastao. Ipak, zgrade se ne mogu ukloniti, dakle ne možemo ih srušiti pa izgraditi ponovo grad. Problem već postoji i možemo samo probati sanirati posljedice, kaže između ostalog, Haris Zogić, kandidat liste “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić”.

Govoreći o bošnjačkom jedinstvu podsjeća da je Usame Zukorlić odmah po preuzimanju dužnosti uputio poziv svim strankama na dijalog i dogovor. Uvijek postoje inicijative za razgovorima

– Ono što je odluka SPP-a da samostalno nastupi na izborima. Mislim da je to fer i korektno da svi izmjerimo birački potencijal. Naravno, može se razgovarati i prije izbora mada su najkonretniji razgovori nakon izbora. I sada, kada je predsjednik Usame Zukorlić i prije dok je predsjednik bio rahmetli akademik Muamer Zukorlić pomirenje je bila opcija forsirana i prema većinskom narodu i strankama među Bošnjacima, ističe Zogić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img