12.3 C
Novi Pazar

Amela Terzić pozvala građane Novog Pazara da pokažu humanost kroz akcije dobrovoljnog davanja krvi

Published:

U foajeu Kulturnog centra Novi Pazar organizirana je akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi i Crvenog krsta Novi Pazar.

Ovu akciju krvi podržala je predsjednica Sportskog saveza Novog Pazara Amela Terzić, apelujući na sve građane da se odazovu kada su ovakve akcije u pitanju.

“Apelujem na sve građane da nam se pridruže i da daju krv jer je krv zaista neophodna. Nažalost ne javlja se mnogo novopazaraca da dobrovoljno da krv iako nam je zaista neohodna. Želim da pomognemo i ostalim sugrađanima kojima je krv neophodna a nikada ne znamo u kakvoj ćemo mi situaciji biti jednog dana, možda će i nama jednog dana zatrebati krv. Zbog toga želim još jednom da pozovem sve građane da se pridruže ovakvim akcijama. Ono što je još bitno i što moram da napomenem jeste da se sve može napraviti vještačko ali krv nažalost ne može, zbog toga je potrebno da se javi što veći broj građana koji bi dobrovoljno dali krv i pomogli ostalima. Drage dame, želim vam sretan 8. mart, budite uvijek nasmijane i jake, kako biste inspirisale i druge žene.”, naglasila Amela Terzić.

Iz Crvenog krsta naglašavaju da su se akcije svele na to da krv daju višestruki stari davaoci krvi.

“Gdje nam je ta omladina? Sede po kafićima, tipkaju po telefonima, zašto ne izdvoje 5 minuta da dođu da daju krv jer nikad se ne zna kada će kome zatrebati krv. Apelovala bih posebno na omladinu a evo da iskoristim i ovu priliku da čestitam svim damama 8. mart i da pozovem naše lijepe dame da se odazovu ovakvim akcijama jer one kao žene i kao majke najbolje znaju šta znači krv.”, istakla Ljiljana Kostić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img