18.9 C
Novi Pazar

Zukorlić posjetom Selakovcu otpočeo obilazak mjesnih odbora

Published:

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić je sa delegacijom obišao mještane novopazarskog naselja Selakovac.

Obraćajući se prisutnima prof. Mersad Curić je naglasio da je put koji je trasirao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, put istine i pravde i put rješavanja nacionalnih i ekonomski pitanja.

„Mi danas krećemo u kampanju iz najvećeg reona, iz reona iz kojeg smo uvijek odnosili pobjedu, iz reona koji broji oko 40 naselja i 20 izbornih jedinica. Mi smo u Selakovcu u zadnjih nekoliko izboonih ciklusa ubjedljivo pobjedili, pobijedit ćemo i sada jer Stranka pravde i pomirenja sigurno će pobjediti na oba izborna mjesta u Selakovcu jer ovaj narod zna da prepozna one koji će ih najbolje predstavljati u Parlamentu Republike Srbije. Mnogo je infrastrukturnih problema sa kojima se susreće ovo naselje, ima oko 30 ulica, rješavanje asfaltiranja tih ulica je veoma sporo, ne možete od izbora do izbora asfaltirati dvije ulice i čekati naredne izbore, to mora ići mnogo brže i mi ćemo na tome insistirati. Draga braćo, mi prvi put na ovim izborima izlazimo bez našeg osnivača partije, bez našeg ideologa, bez našeg učitelja. Muftije nema ali Muftija je ostavio nama jasno zacrtan put kuda treba da idemo, taj put moramo da slijedimo. Muftija nam je ostavio amanet da to sve što je on započeo, završimo. Muftija nam je ostavio nasljednika koji će taj amanet najbolje da nosi a to je naš predsjednik Usame Zukorlić.“

Potpredsjednik Stanke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović istakao je da su ova naselja fundamentalna baza ove stranke.

„Na ovim izborima se testiramo kao narod, jesmo li bili dostojni toga da nam Bog podari da među nama živi i da nam bude učitelj, vođa i lider neko ko se rađan jednom u sto godina u jednome narodu. Da li smo bili dostojni onoga što je rahmetli Muftija žrtvovao 30 godina za ovaj narod. Jesmo li dostojni da budemo nosioci tog bajraka, da se kaže za nas da smo sljedbenici muftijinog puta, da se kaže za nas da smo poštivaoci muftijinog lika i djela, to na ovim izborima dokazujemo. Ja sam ubjeđen da ćemo mi svi zajedno kao nosioci tog amaneta, kao ljudi koji smo onog dana na dženaze, prije četiri mjeseca, svi zajedno kazali šutnjom i boli da smo svjesni veličine koju nam je Bog dragi podario dolaskom muftije Zukorlića među ovaj narod i da smo svjesni cijelog njegovog djela, njegovog vakufa, njegove žrtve za ovaj narod, sada onu energiju i onu bol, ono što smo doživjeli tog dana, trebamo prenijeti na sve ljude i one kojima je možda to malo nakon ova četiri mjeseca otišlo u podstvijest sjećanja, buditi ih da 3. aprila svi zajedno izađemo na izbore i odbranimo sebe prije svega, svoje dostojanstvo, svoj obraz, svoju odgovornost, svoju porodicu, svoju čast, zaokružujući listu broj osam sa nosiocem Usamom Zukorlićem. „

Nosilac liste „Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić“ poručio da oni ne žele politiku blaćenja, politiku napadanja i politiku svađe, da su oni pravda i pomirenje i da žele mir, politiku projekata i politiku pozitivnih rezultata.

„Ono što je Muftija rahmetli radio je mnogo skupo da bismo mi sto sada pustili da ode, on to nije radio za sebe, ono što je radio za sebe je ponio sa sobom, sve je ostalo za nas da se mi borimo, da mi nastavimo taj put, da bismo mi u ovom gradu i ovoj državi imali neke bolje uslove za život. Vidite, političari daju svakakva obećanja, ja ne želim da dajem obećanja, jedino obećanje koje dajem je da ću da dam sve od sebe u ime Boga, da ovu priču iznesemo do kraja. Šta treba da kažem, najkasnije u julu na Pobrđu će da bude aerodrom, je li? Mi imamo taj plan za aerodrom, jedina stranka koja ima napisano u ugovoru da se vladajuća partija obavezuje da će zajedno sa nama da se izbori, da se napiše projektna dokumentacija za izgradnju aerodroma smo mi. Neka donese papir bilo koja stranka da ima plan i program potpisan sa vladajućom partijom da je tretirala aerodrom. Nema, mi smo jedini ozbiljno to radili. Znate, to su ozbiljne stvari, narod kad čuje aerodrom, djeluje im nestvarno, a i prije 10 godina kada smo pričali o auto-putu bilo je isto nešto nemoguće. Mi ćemo 18. marta da otvorimo kamp za početak izgradnje auto-puta kroz Pešter, istog tog auto-puta koji stoji u ugovoru. Neka dođe bilo koja stranka, oni su imali razne sporazume, neka donesu papir da su ikada u životu tretirali auto-put. Jedina stranka koja je to tražila i kojoj je to bio uslov, mi smo birali hoćemo li ministarsko mjesto ili auto-put, tražili smo auto-put i nastavit ćemo tim putem. Nama je cilj da učestvujemo u Vladi, još intenzivnije, još jače jer ćemo se sa tih pozicija boriti za naš narod i za sve te velike projekte.“

Zukorlić naglasio da će se zalagati da se riješe problemi sa kojima se suočavaju mještani naselja Selakovac kao što je magistrala koja prolazi kroz to naselje, neasfaltirane i neimenovane ulice i brojna druga pitanja.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img