32.7 C
Novi Pazar

Održan Kviz znanja učenika Medrese Gazi Isa-beg

Published:

 

 

 

S organizacijom Kviza znanja od pitanja iz Islama do Opšteg znanja još jednom je potvrđen put omladine, učenika Ženske I Muške Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Nakon toliko podijeljenih nagrada najboljima I najuspješnijima na takmičenju, ali i onima bez ijednog izostanka i sa svim peticama  čini se, kako kažu, da osim odličnih učenika nema drugog uspjeha.

 

-Bez znanja ne možemo predstaviti islam na pravi način onima koji to očekuju od nas. Muslimani koji žive u multietničkim sredinama su odgovorni dvostruko, i za sebe ali su isto tako odgovorni ukoliko na pravi način ne budu predstavili svoju vrijednost i vrijednost svoje vjere. Vi ste danas pokazali da ste centar svijeta.Budite sigurni u sebe jer ćete tada imati širinu i u sebi i tada vam niko na svijetu ništa neće moći, poručio je prof.dr. Admir Muratović rukovodilac Uprave za obrazovanje Mešihata IZ

 

Prema riječima Adnana ef. Dupljaka direktora Medrese Gazi Isa-beg definitvno je odgovor da omladina treba krenuti prema Medresi ali i drugim odgojnim i obrazovnim institucijama.

-I ovaj kviz i sve što naša Islamska zajednica radi najbolji je pokazatelj gdje našu djecu i našu omladinu trebamo usmjeriti.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img