17.9 C
Novi Pazar

Predstavnici liste „Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić“ obišli mještane naselja Rasadnik

Published:

Predstavnici liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“ obišli su mještane naselja Rasadnik. Oni su tom prilikom razgovarali sa predsjednicima i članovima mjesnih zajednica i razmjenivali savjete.

Potpredsjednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Mustafa Fetić je naglasio da ova stranka sluša glas naroda, t da su im njihovi savjeti itekako važni.

„Mi bez vas ne možemo a nadamo se da ćete dopustiti i da mi odradimo amanet koji nam vi budete poklonili na izborima. Sigurno imamo najbolju elitu i najbolje predstavnike naroda, imamo najbolji program, imamo volju, ideju i ideologiju, vodilju koju nam je rahmetli muftija Muamer Zukorlić ostavio u amanet i mi to svi znamo, ali stvari neće doći same po sebi, stvari treba neko da uradi, imamo materijala ali kuću treba svi zajednički da zidamo. Želim da svako od nas po jednu ciglu ukleše, ne više od onoga što može, nego samo onoliko koliko može u okviru svojih mogućnosti.“, istakao prof. dr. Mustafa Fetić.

Prisutnima se obratio prof. Safet Smailović, ističući da je čovjek zadovoljan samo ukoliko da sve od sebe i ispuni svoje amanete.

„Ja sam vam zahvalan što ste se sakupili u ovako velikom broju i srećan sam što dijeliti sve ove vrijednosti o kojima pričamo već godinama, od 2010. i znam da vi koji ste ovdje, vama ne treba držati neke specijalne govore, vi znate šta naša Stranka pravde i pomirenja nudi. Sam naziv Stranka pravde, znači da je na prvom mjestu pravda, pravda je nedjeljiva kategorija i ona pripada svima nama, nema je da je nekome dostupna a da drugima nije, to je i bilo u prethodnom periodu. Da se ta praksa produžavala u nedogled kao što je bilo do sada, mi moramo svi dati svoj doprinos onoliko koliko možemo.“, kazao Safet Smailović.

Obraćajući se prisutnima prof. Muhedin Latifović naglasio je da se dobro uvijek dobrim vraća, kao što se zlo vraća zlim.

„Nekada čovjek za neku stvar pomisli da je sitna, međutim, ona kasnije počinje davati velike plodove od kojih će svako hajra imati. U tom smislu, ispičat ću jedan slučaj jednog vjernika koji je mislio, ne za danas, nego je mislio za pokoljenja kasnije, kao što je mislio rahmetli muftija. Naime, spominje se da je jednom prilikom, jedan od uglednih halifa šetao parkovima Bagdada, kad u jednom dijelu parka primjetio je jednog starog čovjeka kojeg nije poznavao, nije znao da je on čvrsi vjernik koji misli na generacije koje dolaze, mnogo više nego mnogi koji su na funkcijama. Halifa priđe kod tog čovjek koji je u ruci držao sadnicu palme sa jasnom namjerom da je posadi, priđe halifa da provjeri njegovu oštroumnost i reče mu, deder uvaženi amidža, hoćeš li mi reći zbog čega radiš ovo, znaš da treba 30 godina palmi da da plodove, zašto radiš posao od kojeg nećeš nikada imati korist, niti ubirati plodove. Ovaj vjernik čvrsti koji o budućim generacijama razmišlja, o svojoj djeci, pa o njihovoj djeci, pa o svima kasnije odgovori mu, uvaženi halifa, ja danas zajedno sa svojom porodicom ubiram plodove onoga što su posadili oni koji su prije mene živjeli i dobro ostavili.“, poručio prof. Muhedin Latifović.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović poručio je da se ovim izborima brani čast, dostojanstvo, čojstvo i sve ono što predstavljaju Bošnjaci, muslimani i Sandžaklije.

„To se ostvaruje tako što ćemo ovih narednih 20 dana što su nam ostali, ne samo mi ubjeđivati i one koji su ubjeđeni, to se podrazumijeva, svi oni koji u sebi imaju imana i koji su dio ove političke borbe i ovog pokreta, ne da će izaći na izbore, nego to im je velika obaveza ali ima onih 50% koji nikako ne izlaze na izbore, mi njih trebamo da uzmemo za ruke, svako od nas u svom okruženju ima nekog koga izbori ne interesuju, te ljude treba da osvijestimo zato što se ovo tiče i njih, zato što je ovo opće dobro i tiče se svakog čovjeka. Svi mi udišemo vazduh u ovom gradu i mi koji izlazimo na izbore i oni koji ne izlaze, svi se trujemo tim vazduhom, ako hoćemo to da mijenjamo, moramo izaći tog 3. aprila i izboriti se za mogućnost da to promijenimo, i ne samo to, nego ako hoćemo da nam mladost ostaje ovdje, da pokušamo usporavati taj proces odlazaka, moramo se pokrenuti i moramo ubijediti te ljude koji ispraćaju svoju djecu za dijasporu, da je za njihovo dobro, da je za dobro te njihove djece da promijenimo stanje u Sandžaku, da mi na ovim izborima ostvarimo što je moguće veći broj mandata i da bi to bio ulog u ono što će uslijediti za dvije godine, da za te dvije godine promijenimo i ovu politiku koja ovaj grad 30 godina tera unazad.“, istakao prof. dr. Jahja Fehratović.

Razgovor i druženje sa mještanima naselja Rasadnik je nastavljeno i porodičnoj kući prof. Safeta Smailovića.

Potpredsjednik Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Mustafa Fetić je naglasio da ova stranka sluša glas naroda, t da su im njihovi savjeti itekako važni.

„Mi bez vas ne možemo a nadamo se da ćete dopustiti i da mi odradimo amanet koji nam vi budete poklonili na izborima. Sigurno imamo najbolju elitu i najbolje predstavnike naroda, imamo najbolji program, imamo volju, ideju i ideologiju, vodilju koju nam je rahmetli muftija Muamer Zukorlić ostavio u amanet i mi to svi znamo, ali stvari neće doći same po sebi, stvari treba neko da uradi, imamo materijala ali kuću treba svi zajednički da zidamo. Želim da svako od nas po jednu ciglu ukleše, ne više od onoga što može, nego samo onoliko koliko može u okviru svojih mogućnosti.“

Prisutnima se obratio prof. Safet Smailović, ističući da je čovjek zadovoljan samo ukoliko da sve od sebe i ispuni svoje amanete.

„Ja sam vam zahvalan što ste se sakupili u ovako velikom broju i srećan sam što dijeliti sve ove vrijednosti o kojima pričamo već godinama, od 2010. i znam da vi koji ste ovdje, vama ne treba držati neke specijalne govore, vi znate šta naša Stranka pravde i pomirenja nudi. Sam naziv Stranka pravde, znači da je na prvom mjestu pravda, pravda je nedjeljiva kategorija i ona pripada svima nama, nema je da je nekome dostupna a da drugima nije, to je i bilo u prethodnom periodu. Da se ta praksa produžavala u nedogled kao što je bilo do sada, mi moramo svi dati svoj doprinos onoliko koliko možemo.“

Obraćajući se prisutnima prof. Muhedin Latifović naglasio je da se dobro uvijek dobrim vraća, kao što se zlo vraća zlim.

„Nekada čovjek za neku stvar pomisli da je sitna, međutim, ona kasnije počinje davati velike plodove od kojih će svako hajra imati. U tom smislu, ispičat ću jedan slučaj jednog vjernika koji je mislio, ne za danas, nego je mislio za pokoljenja kasnije, kao što je mislio rahmetli muftija. Naime, spominje se da je jednom prilikom, jedan od uglednih halifa šetao parkovima Bagdada, kad u jednom dijelu parka primjetio je jednog starog čovjeka kojeg nije poznavao, nije znao da je on čvrsi vjernik koji misli na generacije koje dolaze, mnogo više nego mnogi koji su na funkcijama. Halifa priđe kod tog čovjek koji je u ruci držao sadnicu palme sa jasnom namjerom da je posadi, priđe halifa da provjeri njegovu oštroumnost i reče mu, deder uvaženi amidža, hoćeš li mi reći zbog čega radiš ovo, znaš da treba 30 godina palmi da da plodove, zašto radiš posao od kojeg nećeš nikada imati korist, niti ubirati plodove. Ovaj vjernik čvrsti koji o budućim generacijama razmišlja, o svojoj djeci, pa o njihovoj djeci, pa o svima kasnije odgovori mu, uvaženi halifa, ja danas zajedno sa svojom porodicom ubiram plodove onoga što su posadili oni koji su prije mene živjeli i dobro ostavili.“

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović poručio je da se ovim izborima brani čast, dostojanstvo, čojstvo i sve ono što predstavljaju Bošnjaci, muslimani i Sandžaklije.

„To se ostvaruje tako što ćemo ovih narednih 20 dana što su nam ostali, ne samo mi ubjeđivati i one koji su ubjeđeni, to se podrazumijeva, svi oni koji u sebi imaju imana i koji su dio ove političke borbe i ovog pokreta, ne da će izaći na izbore, nego to im je velika obaveza ali ima onih 50% koji nikako ne izlaze na izbore, mi njih trebamo da uzmemo za ruke, svako od nas u svom okruženju ima nekog koga izbori ne interesuju, te ljude treba da osvijestimo zato što se ovo tiče i njih, zato što je ovo opće dobro i tiče se svakog čovjeka. Svi mi udišemo vazduh u ovom gradu i mi koji izlazimo na izbore i oni koji ne izlaze, svi se trujemo tim vazduhom, ako hoćemo to da mijenjamo, moramo izaći tog 3. aprila i izboriti se za mogućnost da to promijenimo, i ne samo to, nego ako hoćemo da nam mladost ostaje ovdje, da pokušamo usporavati taj proces odlazaka, moramo se pokrenuti i moramo ubijediti te ljude koji ispraćaju svoju djecu za dijasporu, da je za njihovo dobro, da je za dobro te njihove djece da promijenimo stanje u Sandžaku, da mi na ovim izborima ostvarimo što je moguće veći broj mandata i da bi to bio ulog u ono što će uslijediti za dvije godine, da za te dvije godine promijenimo i ovu politiku koja ovaj grad 30 godina tera unazad.“

Razgovor i druženje sa mještanima naselja Rasadnik je nastavljeno i porodičnoj kući prof. Safeta Smailovića.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img