13.4 C
Novi Pazar

Dr. Rejhan Kurtović na Pinku: Svojim djelovanjem vraćamo etiku u politiku

Published:

Gost Jutarnjeg programa na Pink TV bio je član Predsjedništva Stranke pravde i pomirenja dr. Rejhan Kurtović. Predstavljajući program sa kojim SPP izlazi na Parlamentarne izbore, dr. Kurtović je istakao da se nastavlja hrabro i odvažno putem koji je za svog života trasirao lider stranke, rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić.

“Mi kao najjača bošnjačka stranka i na ovim izborima izlazimo sa jasnom i konkretnom politikom pravde i pomirenja. To je politika koja oslikava naš bošnjački identitet, politika koja oslikava bošnjačka jedinstvo, a koju je utemeljio naš lider rahmetli akademik mftija Muamer Zukorlić. Taj put nam je on trasirao, jer je njegova politika bila politika za čovjeka. Tu je politiku prepoznao i veliki broj građana srpske nacionalnosti”, kazao je Kurtović.

Država sa jednakim šansama za sve njene stanovnike, sa ravnomjernim razvojem i decentralizacijom, jedno je od načela programa SPP-a, navodi dr. Kurtović.

“Mi se borimo za podjenako nacionalnu jednakost svih nacionalnih zajednica u Srbiji. Mi se borimo za ravnomjeran regionalni razvoj i decentralizaciju Srbije. Znate da, kada se vratimo u jedan prošli vremenski period, da je cijela infrastruktura i ulaganja išla ka velikim centrima, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu. To ne bi više smio da bude slučaj, jer Srbija je podjednako vrijedna svakim svojim dijelom”, dodaje Kurtović.

Ljudske vrijednosti se moraju podići na najviši nivo, a kvalitet mora biti isturen u prvi plan. To je bila vizija i misija i rahmetli muftije Zukorlića.

“Kada imamo jedno zlo, ono je podjednako isto za sve narode i sve ljude, a kada je nešto dobro ono je dobro za sve, osjeća se dobro na svim poljima. Ljudske vrijednosti moraju biti podignute na najviši nivo, te da zajedničkim snagama možemo podizati jedno bolje društvo u državi Srbiji”, istakao je dr. Kurtović.

U Sjenici se, dodaje dr. Kurtović, za dvije godine uradilo dosta. U narednom periodu očekuje se realizacija i brojnih kapitalnih projekata.

“Poslije 30 godina došlo je do promjene vlasti u Sjenici. Stranka pravde i pomirenja je preuzela vlast 2020. godine. U proteklom periodu postigli smo izvanredne rezultate, vraćamo etiku u politiku i povjerenje od strane građana da može bolje i drugačije. Imamo dobru saradnju sa centralnom vlašću u državi. Vidite da se ide na bolje, što je glavni cilj. Puno ulažemo u turističke potencijale koje kao opština imamo. Asfaltirano je preko 40 kilometara asfaltnih puteva na našoj teritoriji. Svi oni projekti koji su početi u prethodnom periodu – mi nastojimo da ih završimo. Onog trenutka kada smo preuzeli vlast u Sjenici zatekli smo haotično stanje, sa preko 7,5 miliona duga. Jako je bilo teško funkcionisanje u takvom ambijentu, ali uz pomoć države Srbije i domaćinski odnos uspjeli smo vratiti 5,5 miliona”, završava dr. Kurtović.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img