4.8 C
Novi Pazar

Numanović: Nama trebaju jednake šanse za sve

Published:

Edin Numanović kandidat liste “MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” za narodnog poslanika na izborima 3. aprila istakao da i u oblasti zdravstva trebaju jednake šanse za sve, a ne po osnovu političke pripadnosti i ucijena. Neophodan je, ističe, ispravan zdravstveni sistem u kojem se neće dopustiti ponavljanje scena iz juna i jula 2020. godine.

Mladi ljekar ima dva izbora, da upadne u stranačke ucjene i na taj način dođe do određenog mjesta ili da ode vani i ostvari svoje afinitete, a pritom izgubi porodicu i suštinske vrijednosti.

– Nisam izabrao ništa od toga već sam izabrao da dam svoj doprinos i izborim se da se takvo stanje promijeni dobijemo ravnopravnu trku. Ne bih čak, ni ukoliko bi moja partija pobijedila, da forsiramo svoje kadrove. To, ne. Nama trebaju jednake šanse za sve i to je najbolji način da se rasporede ljudski resursi. Ono što je suština da prema položaju Novog Pazara kao regionalnog centra definitivno pripada pravo da ima svoj Kliničko-bolničku centar. Ne klinički, već KBC. Ono što mene plaše da i ako mi dobijemo zgrade, opremu, novac za otvaranje KBC, mi nećemo odraditi naš dio posla, da odškolujemo kadrove iz Sandžaka i Novog Pazara. Trenutno je situacija takva da imamo manjak hirurga i subspecijalizacija jer, recimo, da biste dobili vaskularnog hirurga morate otići u Kraljevo ili Kragujevac. Ljudi koji su odgovorni treba da se juri njihova odgovornost i mi trebamo dobiti ispravan zdravstveni sistem u kojem se neće dopustiti ponavljanje scena iz juna i jula 2020. godine, kaže Numanović.

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img