18.9 C
Novi Pazar

Zukorlić u Frankfurtu: Nećemo posustati u borbi protiv kriminala – Ubice Hamidovića moraju završiti u zatvoru

Published:

Skupom u Frankfurtu, danas je nastavljena posjeta delegacije Stranke pravde i pomirenja dijaspori, u okviru koje je predstavljen predizborni program liste “Muftijin amanet”.

Predsjednik SPP Usame Zukorlić ovom prilikom poslao je jasnu poruku da se neće odustati od nepokolebljive i istrajne borbe protiv kriminala u Sandžaku.

“Prvi šehid našeg pokreta, rahmetli Edin Hamidović neće biti zaboravljen, jer je i to jedan od muftijinih amaneta. Dok i poslednji član Stranke pravde i pomirenja bude hodao zemljom, borićemo se da ubice i nalogodavci ovog gnusnog zločina budu iza rešetaka”, rekao je Zukorlić.

Komentarišući izbornu kampanju i program liste koju predvodi, Zukorlić je naglasio da je cilj SPP-a na ovim izborima osnivanje samostalnog poslaničkog kluba, i znatno veće učešće u Vladi Srbije.

“Podrška koju iz dana u dan dobijamo i u Sandžaku i dijaspori, daje nam puno pravo da očekujemo historijski uspjeh na ovim izborima”, zaključio je Zukorlić.

Predsjednik Matice Bošnjačke dr Jahja Fehratović, na današnjem skupu još jednom je pozvao sve Bošnjake dijaspore da se ujedine pod jednom zastavom, pod jednom idejom i zbiju safove, kako bismo u ovom ključnom trenutku sačuvali jedinstvo našeg naroda i muftijin amanet.

“Politika SPP-a je da Sandžak bude prostor spajanja u kojem će svako moći da ostvari svoje ideje i dostojanstveno iznese muftijin amanet do konačne pobjede. Dijaspora Frankfurta mora biti baklja pobjede”, rekao je Fehratović.

U ime domaćina na skupu su se obratili sekretar i predsjednik Zajednice sandžačke dijaspore, Muzafer Hadžić i Mithad ef. Mujović.

Oni su se zahvalili velikom broju naših ljudi u Frankfurtu koji su danas odvojili svoje vrijeme i još jednom potvrdili posvećenost dijaspore muftijinim vizijama. Pozvali su cijelu dijasporu da se zajednički okupe oko univerzalnih vrijednosti koje baštini SPP, jer ovaj pokret pripada svim Bošnjacima, ma gdje bili, i zato se ubuduće moraju uložiti još veći napori kako bi se započeta misija podigla na veći nivo.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img