4.2 C
Novi Pazar

Od 1. aprila upis prvačića

Array

Published:

 

Upis prvačića kreće 1. aprila i trajat će do 31. maja. Da bi se dijete upisalo u školu neophodno je pribaviti neophodna dokumenta. Upis olakšan uz pomoć prijave putem aplikacije EUpis

 

Roditelj dovodi dijete na testiranje koje vrši pedagog ili psiholog. Treba donijeti potvrdu jedino ako je dijete izvršilo pregled u privatnoj ordinaciji. Tada mora lično donijeti papir i to bih želio da roditelji upamte ili ako je dijete uradilo pregled na VMA. Neophodna dokumenta su rodni list, potvrda o prebivalištu, potvrda o zdravstvenom stanju učenika. Sva dokumenta škola dobija po službenoj dužnosti i roditelj ne treba da se bavi papirologijom. Kad sam nabrojao i tri svakako ima i četvrto, potvrda da je dijete završilo predškolski program što je veoma bitno, kaže Safet Smailović direktor OŠ “Avdo Međedović”

 

Aida Jusufović, učiteljica ističe da je sistematski pregled krenuo od 1. marta ali termini za OŠ “Avdo Međedović” su 28., 29. i 30. mart.

-Prednosti upisa u našu školu je mnogo, prije svega jer je nastava na maternjem jeziku, zato što imamo stručan kadar, zato što smo tehnički i tehnološki pokriveni, a i škola smo gdje se polaže licenca za bosanski jezik. Mi sad upisujemo šesnaestu generaciju prvaka.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img