32.7 C
Novi Pazar

U Sjenici nakon 30 godina organizirano takmičenje u alpskom skijanju

Array

Published:

Nakon 30 godina u Sjenici je na Ski centru Žari organizirano takmičenje u Alpsom skijanju. Skoro 100 prijavljenih učesnika bilo je uzrasta od 2015. godišta do učenika osnovnih i srednjih škola. Takmičenje je organizirala Ustanova za sport opštine Sjenica pod pokroviteljstvom Opštine Sjenica.

Predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof. Dr. Rejhan Kurtović naglasio da im je cilj da se djeca afirmišu u sportu, da razvijaju zdrave sporstke aktivnosti i da se okupljaju oko kvalitetnih stvari.

„Da djeca razvijaju sportski duh i sportski karakter, da jednostavno imamo zdravu omladinu koja će svoje vrijeme provoditi na sportskim terenima, koja će zamijeniti ono vrijeme koje provode na svojim tabletima, telefonima, računarima i tako dalje. Upravo nam je trendencija kako u skijanju tako i u drugim sportovima da jednsotavno sve sportske aktivnosti podignemo na jedan veći nivo. U proteklom vremenu nismo imali baš mnogo mogućnosti za to zbog korona virusa i velikih dugova koje je imala opština Sjenica, polako već sada počinjemo da stajemo na zdravije noge i želimo da one stvari koje smo nekada mogli da preusmjerimo u vraćanju dugova, sad polako usmjeravamo ka razvoju sporta, razvoju obrazovanja, razvoju nauke, afirmaciji mladih ljudi, afirmaciji talenata, jednostavno da damo fokus na našu djecu i na njihov budući razvoj tj. na njihovu mladost.“

Učesnici naglasili da su zadovoljni organiracijom te da se nadaju da će i ubuduće biti ovakvih takmičenja.

„Danas mi je bilo puno lijepo i nadam se da ću osvojiti još medalja u narednom periodu. Danas sam osvojio prvo mjesto.“, istakao je Din Kurtović.

„Super je bilo, zadovoljan sam, bila je super organizacija i nadamo se da će ovo biti svake godine i da će biti sve bolje i bolje. Osvojio sam treće mjesto a inače su Mahmutovići poznati po tim skijaškim uspjesima i molim Allaha da bude sve bolje i bolje.“, kazao je Muhammed Mahmutović.

„Danas sam osvojio prvo mjesto u kategoriji peti i šesti razred. Zadovoljni smo kako je sve prošlo, bila je staza lijepa i nadamo se da će biti još ovakvih takmičenja i druženja na snijegu. Svaki dan sam vježbao sa babom.“, naglasio je Abdurrahman Mahmutović.

Dobitnicima je nagrade uručio predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić. Pehare su osvojili najmlađi takmičar Kučević Jamin, najbrža takmičarka Salihagić Lamija i najbrži takmičar Gičević Muhamed. Medalje i zahvalnice su dobila i takmičari koji su osvojili prva tri mjesta u svim kategorijama.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img