26.5 C
Novi Pazar

Usame Zukorlić na Prvoj TV: Otvoreni smo za saradnju sa svima

Array

Published:

Gost Jutarnjeg programa na Prva TV bio je nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja”  Usame Zukorlić. Kada je riječ o gasovodu, on bi bio spas za Sandžak, ističe Zukorlić, obzirom da je Novi Pazar jedan od najzagađenijih gradova na svijetu.

“Gasovod se, prije svega, radi infrastrukturno. To je projekat koji ne ide baš brzo. Ja se iskreno nadam da će se kriza u svijetu smiriti do trenutka dok gasovod ne bude stigao do Sandžaka, do Novog Pazara. Ne znam da li znate da je Novi Pazar često zagađeniji od Nju Delhija, Šangaja i Pekinga, pa bi gasovod itekako doprinio da život na tom području bude lakše i bolji”, kazao je Zukorlić.

Kada je riječ o projektu autoputa kroz Sandžak, Zukorlić ističe da je decenijama unazad on bio nemoguća misija. Zalaganjem SPP-a na čelu sa liderom rahmetli Muftijom, između ostalog, taj san uskoro postaje java.

“Što se tiče autoputa, prije desetak godina kada je naš rahmetli lider muftija Muamer Zukorlić govorio o autoputu, to je izgledalo kao san, kao bajka. Sada smo svjedoci da je to itekako blizu. To će, na neki način, biti ostvarenje svojevrsnog sna koji Sandžak sanja. Mi ćemo učiniti sve svojim zalaganjem da se Sandžak, kao siromašno područje, učini boljim mjestom za život, kakvo je, recimo, Vojvodina”, kazao je Zukorlić.

Rješavanje pitanja jedinstva Islamske zajednice, dodaje Zukorlić, krucijalno je važno kako za muslimane, tako i za državu Srbiju.

“Islamska zajednica je za Bošnjake i generalno muslimane najvažnija institucija i pitanje nje je krucijalno važno ne samo za muslimane koji žele da ima jednaka prava kao crkve, a to podrazumijeva da bude jedinstvena. To bi bilo pozitivno i za samu državu, jer ne ide joj u prilog da joj se govori da joj je Islamska zajednica pocijepana. Rahmetli Muftija je bio na korak do toga da to pitanje riješi, a mi ćemo kao stranka nastaviti tim putem”, kazao je Zukorlić.

Kao stranka koja u sebi kao glavna načela baštini pravdu i pomirenje, završava Zukorlić, otvoreni su za saradnju sa svima.

“Mi, kao Stranka pravde i pomirenja, otvoreni smo za saradnju sa svima. Mi bismo željeli da dođe dan kada će neki spustiti tenzije i animozitete prema nama, ali da se nađe minimum koncenzusa radi rješavanja krucijalnih problema ovog naroda. Oni koji vladaju Sandžakom 30 i nešto godina oni su imali prilike i da posvade i pomire narod i sve što se moglo uraditi na tom polju. Onog dana kada mi preuzmemo vlast u Sandžaku mi, znajte, nećemo cijepati i dijeliti narod, već ćemo na pravi način prezentirati pravdu i pomirenja”, kazao je Usame Zukorlić.

SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img