35 C
Novi Pazar

Zukorlić: Nastavit ćemo sa realizacijom kapitalnih projekata za Sandžak

Array

Published:

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić, nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju škole u Sjenici, kazao da Sandžak zaslužuje da ima moderne škole.

“Veliko mi je zadovoljstvo što smo imali priliku prisustvovati kamenu temeljcu za najmoderniju osnovnu školu koja će se nalaziti u Sjenici. Tu osnovnu školu je Muftija rahmetli prvi najavio i ona je jedna od najskupljih škola koja će se raditi u Srbiji. Zahvalit ću se ovom prilikom direktorki škole koja je pokrenula inicijativu da se škola zove po rahmetli akademiku muftiji Zukorliću, svima u opštini i onima koji podržavaju inicijativu i žele da se na taj način sačuva sjećanje na rahmetli Muftiju jer je on sve ovo radio, doprinio i mi sada plodove koje je on posadio ubiramo. Sandžak zaslužuje da ima moderne škole, Sandžak je 100 godina zapostavljen treba nam još puno modernih škola, trebamo da renoviramo i postojeće, treba da promijenimo i rukovodeće kadrove, da oni koji nisu bilo sposobni da održavaju škole kako je to civilizacijski i ljudski, treba da puste novim, mlađim i sposobnijim kadrovima svoje pozicije.”

Dodao da je auto-putu kroz Sandžak inicijativa i projekat Stranke pravde i pomirenja.

“Muftija rahmetili je prije 12 godina prvi spomenuo projekat auto-puta. To ljudima tada izgledalo čudno, iracionalno i po malo ironično. A mi evo ovdje sada imamo priliku da gledamo ostvarenje sna, ne samo Muftijinog, nego i sna našeg naroda. Očekujemo u narednih par godina da imamo prilike da za kratko vrijeme od dva sata iz Sandžaka da stignemo u Beograd, da u nekom daljem periodu bude završen i auto-put do Sarajeva, pa da također za dva sata možemo iz Sandžaka da odemo do Sarajeva, pa zatim u tom istom periodu bude završen i auto-put do mora, pa da možemo za manje od dva sata biti na moru. Sandžak se na taj način otvara, SPP kao stranka projekata, stranka pozitivnih rezultata će nastaviti korak po korak ka realizaciji ovih krupnih, važnih projekata”

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img