25.1 C
Novi Pazar

Zukorlić u Kraljevu: SPP će zastupati interese i prava svih nacionalnih zajednica

Array

Published:

Nosilac liste “Muftijin amanet – SPP” Usame Zukorlić je sa delegacijom posjetio mještane Kraljeva romske nacionalnosti.

U ime domaćina prisutnima se obratio Selver Sulejmani, zahvaljujući se delegaciji Stranke pravde i pomirenja što ih ne zaboravljaju.

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović, ističući da je njihov zadatak da pomognu svima da što bolje i dostojanstvenije žive.

“Mi smo došli ovdje kao vaša braća, da vam kažemo da smo uvijek uz vas kao što ste i vi uvijek uz nas, da je naša zajednica jedna zajednica, da smo mi svi jedno i da ne može biti dobro nama u Pazaru ako vama u Kraljevu nije dobro. Ovdje smo pred ovim vakufskim objektom, pred džamijom koja će zablistati kao Nur i koja će ovu mladost koju vi imate ovdje da školuje onako kako treba da se školuje, da budu dostojanstveni, da znaju ko su, da znaju šta su i da uvijek poštuju sebe jer kada poštujete sebe i drugi će da vas poštuju, a kad znate ko ste, a znate da ste ljudi, dobri ljudi, časni ljudi, vrijedni i radni ljudi, onda će vas i drugi tako poštovati. Mi smo danas ovdje sa jednim amanetom. Vi ste nas prošli put pomogli u tom amanetu i ja sam ovdje da vam se zahvalim jer ste 2020. godine pomoglo rahmetli akademika muftiju Muamera Zukorlića, glasali ste za njega i time str nas ovlastili da i vas predstavljamo u skupštini Republike Srbije i mi smo to zaista radili, kako god smo se borili za Bošnjake i muslimane u Sandžaku, Pazaru, Tutinu, Sjenici i bilo gdje, isto tako smo mnogo puta govorili i za muslimane i za sve druge ljude, Rome i druge zajednice u Kraljevu, Bujanovcu i svakom drugom mjestu. Hoćemo da i vi ovdje možete da imate jednaka prava kao i drugi, da se i vi zapošljavate u fabrikama, da i vi dobijate od države sve ono što sleduje svakog od nas, to je naša borba i zato smo došli danas ovdje.”

Nosilac liste “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” naglasio je da je Stranka pravde i pomirenja, stranka koja će zastupati interese i prava svih nacionalnih zajednica u Republici Srbiji.

“Slobodno doživite ovu stranku kao svoju, slobodno doživite ovu stranku kao romsku stranku jer ona će da zastupa vaše interese, a to su naši zajednički interesi, sve što treba Bošnjacima u ovoj državi, sve što treba Albancima u ovoj državi, sve što treba Mađarima u ovoj državi, treba i našoj braći i sestrama Romima i to je ono za šta ćemo se i mi zalagati. Gledat ćete mene i narodnog poslanika prof. Jahju Fehratovića u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a ja se nadam i mnoge druge. Mi ćemo se boriti za to da kada vama ovdje nešto treba, kada vi ovdje u ovoj mahali u Kraljevu dignete glas i kada kažete nama ne daju struju, mi ćemo da dignemo glas u Skupštini Republike Srbije umjesto vas. Zato je važno da mi imamo što više glasova kako bismo imali što više predstavika i da bismo imali što veću moć i snagu da zastupamo prava svih poštenih i časnih ljudi u ovoj državi, koji nas podržavaju.“

Izvor: SANA

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img