19.3 C
Novi Pazar

MUFTIJIN AMANET u Kadiluku: Vi ste se opredijelili za promjene još za vrijeme Muftijinog života

Array

Published:

Karavana Muftijinog amaneta nastavila je obilazak skupom u Kadiluku. 

Predsjednik pododbora Kadiluk Muhedin Omerović obratio se prisutnima uz poruku da se Muftijin amanet mora poštovati i do kraja slijediti.

“Ova karavana je dokaz da je jedna mala skupina prerasla u veliku skupinu koja će pobijediti “one jake”. Put koji nam je trasirao onaj velikan koji više nije među nama dužni smo da slijedimo – do konačne pobjede. Imamo još nedjelju dana prostora da završimo ono što je rahmetli Muftija započeo. Do pobjede, ako Bog da”, kazao je Omerović.

Kadiluk mora biti ono što je nekada bio, kazao je predsjednik OO SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović.

“Promjene na lokalu su neophodne i moraju da se dese – kome milo, kome krivo. Mi ćemo se u parlamentu R. Srbije boriti za prosperitet u Sandžaku. Borićemo se za autoput, željeznicu, borićemo se za ravnopravan odnos u zapošljavanju. Ovaj amanet koji mi nosimo je preozbiljna i teška stvar, ali vi vidite da mi to nosimo dosta lahko, jer smo stasavali uz najboljeg Bošnjaka koji je ikada postojao. Naučio nas je mnogo, pa i kako da se ponašamo i kada je teško. Neću se smiriti i nemojte da se smirite dok ih sve ne dovedemo na našu stranu. Ne gubite iz vida da su oni naša braća. Hak je i trebate ih napomenuti da u posljednjih 30 godina ništa nije rađeno u Kadiluku i to mora da se popravi pod hitno. Moramo da se bavimo projektima, da idemo naprijed, da Kadiluk mora biti gdje je bio”, kazao je Redžepović.

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić obraćajući se prisutnima osvrnuo se na “put smrti” koji je odnio brojne živote. Oni koji su na vlasti preko tri decenije u Tutinu nijemo su to godinama posmatrali.

“Šta mi imamo? Imamo neodgovornu vlast i u Novom Pazaru i u Tutinu i istom trasom renoviraju tzv. ringišpil. I onda milionska investicija od strane braće Turaka neće dati neki pretjerani efekat. E to je primjer kada imate nedomaćinsku vlast u odnosu na onu koja je domaćinska. Na ovom putu smo mi, naša porodica, izgubili našeg brata rahmetli Fatiha Fejzovića, a i vi ste, naši oponenti, izgubili predsjednika opštine Tutin Šemsudina Kučevića. To su dovoljni razlozi da se ne igrate sa ovim putem”, kazao je Usame Zukorlić.

Kadiluk se je, završava Zukorlić, još za vrijeme rahmetli Muftijinog života opredijelio na čijoj je strani.

“Hvala vam svima ovdje u Crkvinama, Kadiluku, jer ste se vi još dok je rahmetli Muftija bio živ opredijelili na čijoj ste strani. Time ste pretekli ostala mjesta u Tutinu i po tome ćete biti upamćeni. Budite ponosni”, podvukao je Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img