29.1 C
Novi Pazar

Zukorlić u Ljeskovi: Odustali smo od ministarstva da bi autoput prošao kroz Pešter

Array

Published:

Karavana Muftijinog amaneta na čelu sa nosiocem liste Usamom Zukorlićem održala je skup u Ljeskovi. Iz ovog pešterskog mjesta poslata je jasna poruka da će, dolaskom SPP-a na vlast u Tutinu, biti ispravljene nepravde duge preko tri decenije.

Pomoćnik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama dr. Ferid Bulić poručio da je došlo vrijeme da generacije pobjede donese novu stranicu prosperiteta Sandžaku.

“Rahmetli Muftija je govorio da su postojale generacije opstanka našeg naroda. To su bili naši djedovi i nane. A onda je Muftija sebe i generaciju svojih prijatelja svrstao u generaciju promjene. One su se i desile. Neki od nas su i u ovoj trećoj generaciji – generaciji pobjede. Ja znam i duboko vjerujem da će 3. aprila građani Tutina znati ko je prava strana. To je strana koja je na istini, pravdi – ona koja će se boriti protiv kriminala i korupcije i ovom narodu donijeti prosperitet. Pobjeda će doći onoga trenutka kada svi mi zajedno ponesemo onaj amanet koji je rahmetli Muftija uglavnom sam nosio ”, kazao je dr. Bulić.

Predsjednik OO SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović istakao da su Pešterci uvijek bili ponosan i hrabar narod, te da je siguran da će na ovim izborima znati da izaberu najbolje za sebe i budućnost generacija koje dolaze.

“Ovo je dokaz da karavane koje smo započeli sa Muftijom djeluju sve jače i odlučnije, baš onako kako je on rahmetli volio i želio. Došao sam ovdje sa novim predsjednikom u njegovoj pratnji da mu pokažem “Ljeskova city”. Umjesto toga pokazaše mi jednu sušaru. Nakon toga riješiše da nam prodaju neku priču o autonomiju. Međutim nisam smio ni o tome predsjedniku mnogo da pričam, jer se bojim da, ako postane i malo strašno, da će neki odmah pobjeći za Tursku. I neka ih. Treba da odu. Previše su bili na čelu Tutina i mučili ovaj narod. A vi ste ponosni Pešterci, vi nikada niste bježali”, istakao je Redžepović.

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja” Usame Zukorlić obratio se prisutnima. Dosta je bilo, podvlači Zukorlić, jedne te iste priče tri decenije. Vrijeme je za promjene.

“Riješili smo zajedno sa svima vama da stavimo tačku na 32 godine jedne te iste vlasti u Tutinu. Mnogo je. Za taj period je moglo da se napravi tri “Ljeskova City-ja”, da se zaposli 30.000 radnika. Mi ne želimo da slušamo više jednu te istu priču. Vi ste uradili šta ste uradili, kazali ste šta ste imali. Allahimanet. Vidimo se u historiji i knjigama. Vrijeme je za novu politiku. Politiku pravde i pomirenja, politiku projekata i prosperiteta”, kazao je Usame Zukorlić.

Da se i u Tutinu ulaže kao i u Sjenici, ističe Zukorlić.

“Žao mi je sva ova sela od Delimeđa do Ljeskove. Jeste li vidjeli da, gdje god su imali veću podršku, tu je veća zaostalost. Je l’ se tako nagrađuju vjerni glasači? Želimo tome da stanemo u kraj. Hoćemo da se i u Tutin ulaže kao što se ulaže u Sjenici”, podvukao je Zukorlić.

Zukorlić poručio da je SPP žrtvovala lične pozicije u izvršnoj vlasti kako bi narod u Sandžaku dobio više.

“Kada dođe taj dan, a to neće biti, ako Bog da, prazna priča – to će biti jedan veliki ekonomski projekat. Kad ti ojačaš našeg čovjeka, on će biti slobodan i prosperitetan. Vidjeli ste kako je rahmetli Muftija ponosno predstavljao naš narod u skupštini R. Srbije. Tako ćemo vas i mi predstavljati. Nikako na principu poltronstva. I znajte – mi smo Ministarstvo bez portfelja zamijenili projektom autoputa, jer nam je bitniji interes građana od našeg ličnog interesa”, poručio je Usame Zukorlić.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img