26.3 C
Novi Pazar

Veliku uspjeh Lekpekovih boksera – BK Novi Pazar lider na tabeli Razvojne lige Srbije

Array

Published:

Nakon sedam kola Razvojne lige Srbije u boksu uz šest upisanih pobjeda BK Novi Pazar zauzeo je prvo mjesto na tabeli u konkurenciji 79 klubova.

Boks u Novom Pazaru u ranijim slavnim vremenima bio je najpopularniji sport, a novopazarski bokseri bili su u vrhu nekadašnjeg jugoslovenskog boksa. Nakon više od 40 godina klub je kao direktor preuzeo Selver Lekpek i uz pomoć trenera Dževada Ibrovića, kubanskog stručnjaka Rafaela Sainza Suareza i Nedžada Koničanina, a uz saradnju i podršku bratskog kluba na čijem je čelu Husein Dupljak, boks se vraća na nekadašnje slavne staze.

Ovog vikenda u Valjevu od 10 takmičara BK Novi Pazar njih 6 je ostvarilo pobjede, dok je na poraz Ahmeda Mavrića uložen prigovor, jer su gotovo svi u sali bili jednoglasni da je prednost u preglasavanju ipak trebala biti u njegovu korsit. Odgovor se očekuje tokom ove sedmice.

Muhamed Dupljak iz Bokserskog kluba Novi Pazar proglašen je za najboljeg borca u uzrastu kadeta.

Od boksera lidera na tabeli Novog Pazara, Alen Tahirović je kod seniora čija težina ne prelazi 80 kilograma slavio prekidom u prvoj rundi, juniori Admir Kamešničanin i Arnes Habibović u kategorijama do 50 i 66 kilograma pobijedili su rivale jednoglasnim odlukama sudija, dok su kod kadeta lakših od 70, odnosno od 48 kilograma Muhamed Dupljak i Amin Begeši dobili mečeve podijeljenim sudijskim odlukama, kao i juniorka Mirela Kašović u kategoriji do 52 kilograma.

Na tabeli je, poslije samo sedam kola, razlika lidera Novog Pazara u odnosu na drugoplasirani klub Dimke čak 41 poen.

Ovaj klub, poručuje Lekpek, piše novu historiju novopazarskog boksa, te ovaj sport i naš grad vraća na mjesto na kojem je bio prije 40 godina.

Poruka je na kraju da bokseri iz Novog Pazara svake nedjelje nižu uspjehe, ponoseći se svojim gradom. Hrabro i srčano, ističu iz kluba, to rade bez ikakve novčane naknade – bar do sada.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img