29.1 C
Novi Pazar

Zukorlić na završnom mitingu u Novom Pazaru: Dok je ovdje u srcu Muftijine krvi neće se skrenuti sa njegovog puta

Array

Published:

Na trgu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru održan je završni miting liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“. Na hiljade ljudi posvjedočilo je da Sandžak želi promjene na političkom nebu i da je došlo vrijeme Muftijinog amaneta.

Generalni sekretar SPP-a Edin Đerlek obratio se okupljenima. SPP donosi najčistiju političku ponudu, poručio je Đerlek.

„Mnogo toga smo zajednički prošli, pretrpjeli i izdržali ovih dana. Svako od nas ima svoju priču i trag koji je na njega ili nju ostavio naš rahmetli lider muftija akademik Muamer Zukorlić. Tuga i bol se skupila u nama, to je svaka naša suza na licima pokazala. To je najbolji dokaz ko je u našim srcima i koji je pravi put. Srca ne možete porobiti, jer srcima upravlja Stvoritelj. Ovo je ponuda – pa ko hoće bujrum, a ko neće neka trpi ovaj zulum, ali naša ruka će uvijek biti ispružena. U našoj stranci i našem pokretu ima za sve mjesta, bez obzira na vjeru, naciju, bez obzira kojoj stranačkoj pripadnosti bili – osim za kriminalce. Za njih nikada neće biti mjesta. Mislili su da će mirno spavati nakon preseljenja našeg lider, ali neće, braćo i setsre. Sve dok smo živi neće, a i kad nas ne bude doći će generacije koje neće dozvoliti da ima mjesta za one koji djecu truju drogom, koji se bave kriminalom. Draga dijasporo, ponosimo se vama, nismo zaboravili svu pomoć koju ste slali kada nam je najteže bilo, kada je naš narod umirao od korone. To vam nećemo nikada zaboraviti i vi ćete zauvijek biti stub ove stranke i ovog pokreta“, poručio je Đerlek.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić poručio da se Sjenica odlučila za slobodu. Uskoro će, dodaje, Novi Pazar izabrati novu energiju.

„Sjenica je na prethodnim izborima pokazala svoju snagu, odlučnost, odgovornost – da smijeni sa vlasti one koji nisu radili za svoj narod. Da smijeni one koji su pljačkali svoj narod, ponižavali ga, diskriminisali i na kraju ubijali. Ponosan sam na Sjenicu koja je za promjene, to je časna i poštena Sjenica koja je oduvijek takva bila. Promjene su nužne ako želite nešto da mijenjate, jer tada dobijate novu snagu i energiju. Novi Pazar je grad duge tradicije, multikulturalnosti, grad mladih i velikih potencijala, ali i grad kojem treba čist vazduh, bolja infrastruktura, ali i grad kojem treba nova snaga, bolja budućnost. Zato u nedjelju glasajte za one koji su dostojni Muftijinog emaneta, za Muftijinu budućnost“, kazao je Mujagić.

Kandidat za narodnog poslanika SPP-a Zaim Redžepović poslao je poruku sandžačkom narodu da treba dati glas onome koji ih može ujediniti.

„Na pola puta do Novog Pazara čujem da ovi neki neće na miting. Malo im sedam stolica. Kažu: „Mi ih nešto preplašili pa ne smiju ni u Pazar da dođu. Nosim vam poruku iz Tutina – Mi smo se oslobodili, a želim da se to desi i ovdje. Pred vama je čovjek koji će ujediniti Bošnjake i postići bošnjačko jedinstvo“, kazao je Redžepović.

Kandidatkinja za narodnu poslanicu dr. Misala Pramenković istakla da se na ovim izborima narod odlučuje hoće li nastaviti put rahmetli Muftijinog amaneta.
„Mi u nedjelju svjedočimo historijskim izborima. Na tim izborima mi ne biramo samo svoje predstavnike u skupštini R. Srbije, već odlučujemo da li nastavljamo putem amaneta, pravde, pomirenja i putem prosperiteta. U prethodnom periodu od 6 godina nas 5 poslanika SPP-a na čelu sa našim rahmetli liderom Muftijom dostojanstveno smo predstavljali ovaj narod. Bili smo glas pravde, pomirenja, razuma. To će nastaviti dalje naši predstavnici u Parlamentu. Mi smo doživjeli da su nam neki iz kafane pokušali pocijepati Islamsku zajednicu, naše vitalno tkivo. Danas nam ovi drugi u kafanama odlučuju o našem obrazovanju, zaposlenju, radnom statusu, prosto o našem životu. Mi, žene, majke, sestre dižemo glas protiv ovakvog zuluma i nepravde, jer želimo bolju i sigurniju budućnost za naše nasljednike. Hoćemo slobodu i dostojanstvo, a to će se desiti kada SPP dobije većinsku podršku ovog naroda koju će predvoditi naš Usame Zukorlić“, kazala je dr. Misala Pramenković.

Potpredsjednik SPP-a dr. Jahja Fehratović kazao da je bošnjački narod ima privilegiju učiti od najboljeg koji više nije među nama kako biti dostojanstven. Generacija pobjede će, navodi, nastaviti jasno trasiranim putem.

„Slobodo, pravdo, pomirenje. Sinovi i kćeri Ademove – večeras na trgu Gazi Isa-bega svjedočimo slobodi, pravdi, pomirenju. Večeras poslije 5 mjeseci opet smo na ovom trgu. Onda smo rekli da nam je naš lider, učitelj, otac ovoga naroda ostavio amanete i evo vi ste taj amanet. Amanet je ova snaga, amanet je ovo jedinstvo balkanskih naroda. Došli su nam braća i prijatelji Srbi. Hvala im. Došli su nam braća i prijatelji Albanci. Hvala. I došla su nam naša braća i prijatelji Romi. Hvala im. To je ono što je rahmetli Muftija sanjao, to je jedinstvo balkanskih naroda, to je amanet ove liste i sviju nas koji to ovdje svjedočimo. Imali ste prilike prethodnih 6 godina gledati kako se uzdiže dostojanstvo jednog naroda, kako se postiže partnerstvo, kako se stiče poštovanje i od onih koji su vas smatrali svojim neprijateljima. To nas je učio naš rahmetli muftija Zukorlić. I mi večeras ovdje oslobođeni čekamo da ova generacija pobjede nastavi taj amanet i taj put“, kazao je dr. Jahja Fehratović.

Nosilac liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja“ Usame Zukorlić obratio se prisutnima. Poslao poruku da najmlađi grad u Evropi zaslužuje najmlađe rukovodstvo.

„Tutin je sinoć zapalio političku atmosferu u Sandžaku, tako da ja danas želim odavde da pošaljem neke poruke Novom Pazaru, Sandžaku i Republici Srbiji. Da krenem od voljenog šeher Novog Pazara. Moj Pazaru kako bi izgledao tvoj grad da nije ove politike? Grad mladih zaslužuje da ima kao najmlađi grad u Evropi da ima najmlađe rukovodstvo u Evropi. Ime mu je Pazar, trgovinski centar, koji nema svoj trgovinski centar. Hoćemo da Novi Pazar ima svoj tržni centar. Hoćemo da obnovimo Staru čaršiju Novog Pazara. Dvadeset i tri miliona eura je budžet Novog Pazara, a vi znate kako se gradi i radi kad su lokalni izbori, a kako se radi i gradi kad nema tih izbora. Pitam njih tamo koji nas gledaju i prate – šta se dešava sa 23 miliona eura u godini koja nije izborna. Jedna jedina investicija 32 godine nije došla u Novi Pazar. Zašto? Jer oni svoje veze političke koriste za sebe, a ne za svoj narod“, kazao je Usame Zukorlić.

Uslijedila i poruka uposlenicima gradskih i javnih ustanova. Sloboda dolazi.

„Želim se obratiti uposlenicima Gradske uprave, uposlenicima u javnim i medicinskim ustanovama – braćo i sestre dolazimo da vas oslobodimo. A jednu posebnu poruku želim poslati našim privrednicima. Vi, časni ljudi, znajte da će ova stranka i ovaj amanet da vam skine sa grbače Poresku upravu da možete da radite nesmetano. A naša braća iz SDP koja nam se još nisu pridružila, jer nemaju snage ili se još plaše – glasajte SPP, jer vaš poslanik dobija mjesto narodnog poslanika i da dobije 0 glasova. Bolje da vas predstavlja više čestitih ljudi“, istakao je Zukorlić.

Sandžak će, dodaje Zukorlić, na čelu sa SPP-om doživjeti potpuni procvat.

„Dragi Sandžaku, mi ti donosimo projekte, a oni samo prazna obećanja. Pokazali smo na primjeru Sjenice – najmodernija škola tamo će se graditi. Pokazali smo na primjeru auto-puta – da nije bilo rahmetli Muftije prošao bi preko Zlatibora, a vi ste vidjeli u čijem dokumentu stoji auto-put. Samo jedna stranka ima to na papiru i samo je jedan predstavnik stranke bio na početku radova za taj auto-put. Koliko se je rahmetli Muftija zalagao dok nismo dobili garanciju da će graditi Klinički centar u Novom Pazaru, da više nikada ne gledamo bolnicu strave i užasa. Hoćemo bolnicu ponosa. Zalagaćemo se za željeznicu od Raške do Pazara, da gasovod što prije dođe do Novog Pazara, jer nećemo da bude zagađeniji od Šangaja i Nju Delhija. Zapamtite ovo braćo i sestre i ponavljajte: jučerašnji snovi – današanja java. Današnji snovi – sutrašnja java“, kazao je Usame Zukorlić.

Stranka pravde i pomirenja faktor je stabilnosti, poručuje Zukorlić.

„Kako vas je rahmetli Muftija predstavljao u skupštini Republike Srbije, tako ćemo vas i mi predstavljati. Časno i dostojanstveno. Nikada poltroni, samo partneri. A ovi što nas povodom toga ovih dana pominju – nismo vam zaboravili kada ste imali Ministarstvo bez portfelja. Ah kakvi ste tada poltroni bili. Znajte, Stranka pravde i pomirenja faktor je stabilnosti na našem području“, podvlači Usame Zukorlić.

Dok je ovdje u srcu Muftijine krvi, završava Zukorlić, neće se skrenuti sa njegovog puta.

„Rahmetli Muftija bi bio sada ponosan na vas. Mi smo pokazali nakon Tutina da je i Novi Pazar na putu koji je trasirao rahmetli Muftija. Braćo i sestre – ja se ovdje pred vama zavjetujem: „Dok je ovdje Muftijine krvi, nećemo skrenuti sa njegovog puta!“, završava Zukorlić.

SANA – Hamza Škrijelj

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jahja:

Usame:

 

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img