18.5 C
Novi Pazar

Može li SPP do četvrog narodnog poslanika?

Array

Published:

Prema podacima Republičke izborne komisije na 98.9% prebrojanih glasova lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić” osvojila je 35.625 glasova, što čini 0.95% od ukupnog broja glasova.

Time je Stranka pravde i pomirenja uvećala rezultat za skoro 4.000 glasova nego na parlamentarnim izborima održanim prije dvije godine, iako je u Prijepolju rezultat pao za cijelih 1.000 glasova.

Još uvijek nisu unijeti svi glasovi iz inostranstva, kao i rezultati sa nekih dijelova centralne i južne Srbije. Iz SPP-a očekuju ponavljanje izbora na nekim izbornim mjestima, gdje bi uz dobar odziv svojih glasača mogli do četvrtog narodnog poslanika.

Razlika između ovih i prošlih izbora je izlaznosti koja je sada veća, kao i u broju stranaka koje su prešle cenzus, jer je prag sa 5% spušten na 3%. Da su se ponovile okolnosti od prošlih izbora, sa osvojenih gotovo 36.000 glasova Stranka pravde i pomirenja bi imala šansu i za pet narodnih poslanika.

Sigurno mjesto u Skupštini Srbije imaju Usame Zukorlić, prof. Jahja Fehratović i Zaim Redžepović, dok je 4. na listi prof. Misala Pramenković.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img