29.1 C
Novi Pazar

Upriličen iftar u povodu završetka renoviranja Hajrudin (Paričke) džamije

Array

Published:

U novopazarskom restoranu “Firenca” upriličen je iftar u povodu završetka radova na renoviranju Hajrudin (Paričke) džamije u koje je uloženo preko 70.000€. Iftaru su prisustvovali čelnici Mešihata IZ-e predvođeni predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem. Delegaciju su činili još i muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović, te rukovodioci ustanova Islamske zajednice. Među prisutnima bilo je i oko stotinu džematlija Hajrudin džamije, gdje je svako od njih, na svojstven način dao doprinos njenom renoviranju.

Prisutnima se nakon iftara obratio muftija dr. Dudić istakavši da je Hajrudin džamija prvak ovog Ramazana, jer je za kratko vrijeme učinila mnogo – što je dokaz da se sve može kada je džemat složan i kada je na čelu džemata vrijedan insan.
Tom prilikom uručio je zahvalnicu Enes ef. Ibroviću ispred džemata Hajrudin džamije, a novo ruho džamije, poklonom predsjednika Mešihata, ukrasiće i unikatan poklon. Riječ je komadu plašta sa Kjabe, uramljenog u posebnom okviru.

Dovu je na kraju proučio muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img