35 C
Novi Pazar

Predsjednik Mešihata primio porodicu rah. muftije akademika Zukorlića

Array

Published:

Dana 12.04.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima primio je članove porodice rahmetli muftije akademika Muamer ef. Zukorlića povodom osnovane sumnje u uzrok smrti rahmetli Muftije nakon toksikoloških nalaza koje je porodica dobila sa dvije različite klinike iz inostranstva.
U ime porodice rahmetli Muftije, Usame Zukorlić obavijestio je predsjednika Mešihata o poduzetim aktivnostima i rezultatima, te da je tim povodom protiv NN lica pokrenuta krivična prijava kod nadležnih državnih organa od kojih se očekuju hitni i konkretni koraci u cilju utvrđivanja uzroka smrti te eventualne umiješanosti ljudskog faktora.
Predsjednik Mešihata izrazio je punu podršku inicijativi porodice da se pouzdano utvrdi uzrok smrti te u slučaju postojanja jasnih dokaza o umiješanosti ljudskog faktora pokrene hitna istraga u cilju pronalaženja i procesuiranja odgovornih lica.
Muftija Dudić je pozvao članove porodice, prijatelje, aktiviste i simpatizere rahmetli Muftije te širu javnost na strpljenje i suzdržanost u iznošenju eventualnih sumnji dok traje istraga, a najviše državne organe na objektivno i visokoprofesionalno vođenje pomenutog procesa do utvrđivanja konačne istine.    

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img