29.1 C
Novi Pazar

Iftar u Subotici uz prisustvo muftije Dudića i gradonačelnika Bakića

Array

Published:

U Subotici je u organizaciji Muftijstva novosadskog i Medžlisa IZ Subotica, a pod pokroviteljstvom Mešihata IZ u Srbiji upriličen iftar uz prisustvo predsjednika Mešihata IZ u Srbiji muftije dr. Mevluda ef. Dudica, gradonačelnika Stevana Bakića s njihovim najbližim saradnicima.

Ovom posebnim događaju u prepunoj sali subotičkog restorana, prisustvuje i načelnik Sjevernobačkog okruga Bojan Soralov.

Iftar je, kako je istaknuto, potvrda dobre saradnje gradskih vlasti s Islamskom zajednicom na tom prostoru.

Prema riječima novosadskog muftije Nedžada ef. Hasanovića ovo je primjer konstruktivne saradnje predstavnika Grada Subotice i Islamske zajednice. Pored toliko raznolikosti s prelijepim povodom 21 noći mjeseca Ramazana ovo je demonstracija lijepog jedinstva i da kada ima volje sve funkcioniše na lijep način. Ovo je za sve gradove u Srbiji primjer da se radosni trenuci mogu zajednički podijeliti.

Muftija Mevlud ef. Dudić počašćen, kaže, u pravom smislu i radi se o najljepšem iftaru dosad.

-Subotica je grad prepoznatljiv po toleranciji i suživotu. Gradonačelnici i dobri domaćini na sve ljude trebaju podjednako gledati, ističe muftija zahvaljujući gradonačelniku i svim njegovim saradnicima koji dijele ljepotu iftara.

-Sudbinski ste vezani, dragi muslimani, za ovaj Grad i ponosit ću se s vama onoliko koliko budete poštivali svoju vjeru. Pravila i tragovi islama moraju biti na pravom mjestu. Očekujem i nadam se da je džamija Muhadžir mjesto s kojeg se napaja te imamom i na pravi način shvatate vjeru. Borit ćemo se sa svim sredstvima protiv onih koji zloupotrebljavaju vjeru, ističe, između ostalog, muftija Dudić naglašavajući da i muslimani i hrišćani i pravoslavci gotovo u isto vrijeme obilježavaju praznike.

-Na nama je da se takmičimo u činjenju dobrih djela, pozivamo na dobro, odvraćamo od zla i stvaramo sretnu budućnost za svoju djecu i pružamo ruke jedni drugima.

Muftija Dudić gradonačelniku je uručio umjetničku sliku s motivima Kule Motorilje kao i načelniku Soralovu s motivom Šadrvana.

Gradonačelnik Bakić ističe da je čast i zadovoljstvo prisustvovati na velikoj svečanosti muslimana uz želju da dočekaju Bajram.

-Islamska zajednica je kvalitetan dio subotičkog društva koji doprinosi razvoju Grada i časno i pošteno daje doprinos u svakom smislu. Kako ste dobri vjernici želim da budete časni građani Grada. Želim da ovaj iftar postane tradicija, istakao je gradonačelnik Subotice.

Dovu je na kraju proučio imam Abdurahman ef. Salaj.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img