35 C
Novi Pazar

Muftija Dudić na iftaru sa gradonačelnikom Novog Sada

Array

Published:

Pod pokroviteljstvom predsjednika Mešihata IZ u Srbiji muftije dr. Mevlud ef. Dudić organizovan je iftar s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem sa saradnicima uz prisustvo muftija beogradskog i novosadskog muftijstva, imama ovog područja i brojnih džematlija.

Ovo je pokazatelj, kako je naglašeno, da se ide dalje u izgradnji međusobnih odnosa, uvažavanja i poštivanja kako bi se gradile što jače i stabilnije zajednice.

Nedžad ef. Hasanović ističe da je novosadsko muftijstva organiziralo tri velika iftar što je velika čast i zadovoljstvo.

-Ovo je dokaz plodotvorne saradnje između Grada i Novog Pazara. Tri parking mjesta Grad je obezbijedi ispred Muftijstva i nadam se da će se ostali zahtjevi i razgovori uskoro ostvariti, kaže muftija Hasanović.

Muftija dr. Dudić ističe susretljivost gradonačelnika naglašavajući da je prvi čovjek Novog Sada ovdje s pripadnicima islama, svojim građanima.

-Smatram da je značajno imati ovaj vid saradnje. Zahvalan sam da ste došli u ime svojih vjernika da podijelimo najodabranije trenutke iftara. Zamolio bih vjernike, imame, džematlije da tamo gdje živi ijedan musliman on mora biti koristan član zajednice i toliko su naši koliko čine dobra drugim ljudima, kaže između ostalog muftija Dudić ističući susretljivost gradonačelnika koji je otvoren za svaki vid saradnje i sve što je u skladu sa zakonom i mogućnostima.

-Muslimani nikada neće biti temetilački faktor a IZ zaslužuje da ima svoj veliki centar pored puta. Ovo je prilika da krenemo u proceduru traženja zemljišta i realizacije projekata na tom planu. Želim da se ova zajednica ponosi svojim muslimanima.

Gradonačelnik porucuje da red nalaže a srce kaže veliko hvala Muftiji.

-Gledat ćemo da kao Grad jednako sve građane tretiramo i da svi imaju iste mogućnosti bez obzira na vjeroispovijest. Gledamo da bude mira a ne rata, djeca nam zajedno idu u školu. Nema boljeg jačanja prijateljstva od razumijevanja. Veliko hvala za poziv da budemo zajedno, hvala muftiji i saradnicima za sve napore da suživot bude što bolji ne samo na ovom području već i u Sandžaku i onome što ste uradili s predsjednikom države. Vjerujem da će buduće generacije cijeniti sve što ste uradili i imali ste hrabrost da pomognete i državi u svim nastojanjima za što boljim zajedničkom životom.

Muftija Dudić gradonačelniku je uručio prigodno umetničko djelo, a dovu na kraju proučio je beogradski muftija Rešad ef. Plojović.

Povezani članci

NEW LIFE TURIKEY

spot_img

PANORAMA FITNES & SPA

spot_img

TAKO

spot_img

TAMTAM DJEČIJA KONFEKCIJA

spot_img